SKV Amsterdam 1 – Westergo 1

Na tijden speelt SKV Amsterdam eindelijk weer een thuiswedstrijd in sporthal de Pijp. Hoewel vorige keer nog verloren werd tegen Westergo uit Bolsward, wist SKV wel dat er een overwinning te halen viel tegen deze ploeg. Tijdens de voorbespreking werd er tegen de spelers en de reserves duidelijk gemaakt dat alles op alles gezet moest worden. Deze wedstrijd kan gewonnen worden, maar alleen met 300% inzet en concentratie.

Bij het eerste fluit signaal stonden Roseanne, Gea-Marit, Jasper en Rutger in de aanval, in de verdediging begonnen Annemieke, Floor, Willem en Jesse. Westergo had er zin in en de goede voornemens van SKV leken al snel te vervliegen. De Amsterdammers zaten nog niet lekker in de wedstrijd. Pas bij een stand van 2-10 herpakte SKV zich en werd de achterstand beperkt tot 6 doelpunten bij de rust. Tijd voor een goede peptalk, iedereen moest nog meer zijn best doen en absoluut niet de kop laten hangen. Met extra veel energie en motivatie werden alle spelers weer naar het veld gestuurd. Dit was meteen zichtbaar!

SKV kwam sterk uit de rust en scoorde meteen in hun eerste aanval, de toon was gezet. Er werd goed doorgespeeld en het verschil werd kleiner, tot frustratie van Westergo, dat niets meer leek uit te kunnen halen. Bij 11-13 kwam er extra veel spanning op de wedstrijd. Met nog 15 minuten op de klok kon de winst nog gepakt worden! Echter, met wat hulp van de scheids kwam Westergo terug in de wedstrijd. Uiteindelijk werd er verloren met 13-16, maar SKV mag terugkijken op een goede wedstrijd. Alle spelers hebben hard gewerkt en er is enorm veel groei zichtbaar vergeleken met het begin van het zaalseizoen.

Op naar de volgende week waar SKV Amsterdam 1 mag spelen tegen de nummer 1 uit de poule.