SKV Amsterdam (gedeeld) winterkampioen!

Door: Jippel

Het heeft even geduurd maar SKV mocht eindelijk in de zaal beginnen! En je kon goed zien dat we meer dan een maand geen wedstrijd hadden gespeeld. Iedereen was namelijk vanaf minuut één er op gebrand om te laten zien dat we niet alleen kampioen konden worden in de breedtesport. De tegenstander was een oude bekende, namelijk Vlug & Vaardig uit Amsterdam-Noord. Tijdens eerdere wedstrijden was het altijd gezellig tegen onze vrienden uit het Noorden. Dit kon ouwe rot Jasper zeker beamen. We begonnen de wedstrijd in de vertrouwde vakken met in de eerste aanval Hidde, Lolke, Demi en Meike. De verdediging bestond uit Pepijn, Femke, Merel en ondergetekende.

We begonnen de wedstrijd meteen lekker met de eerste goal na een mooie one-hander van Meike. Na deze goal kwamen we helaas snel achter met een tussenstand van 1-4 tot gevolg. Toch zag je na 5 minuten al de frustraties bij de Noorderlingen, zowel op de arbiter als op elkaar. SKV hielt zijn koppie er wel goed bij en kwamen terug tot 4-4, waarna Vlug & Vaardig weer een voorsprong pakte. Dit resulteerde in een ruststand van 6-7. Beide vakken liepen erg goed, onder andere door een goed verzorgde rebound. Lolke en Pepijn waren lekker op schot, wat er voor zorgde dat we de aansluiting konden behouden.

In de rust concludeerde we dat het grootste gevaar uit het eerste aanvalsvak van V&V kwam en zolang we veel energie bleven leveren en bleven scoren dat we dan een goede kans op punten hadden. Een paar minuten in de tweede helft veranderde de korfbalwedstrijd in een heus theaterstuk! Na pittig duel tussen Pepijn en zijn heer wilde Pepijn even aan zijn heer laten weten dat zijn manier van korfbal niet echt de manier is. Met een klein tikje tegen de schouder wilde Pepijn even de aandacht. Wat volgde was de mooiste duik die ik ooit heb gezien! Hier kon Suárez nog wat van leren. Gelukkig was deze voorstelling snel voorbij. We zijn natuurlijk geen studententoneelvereniging. De wedstrijd zetten zich voort en SKV en V&V ontliepen elkaar de rest van de tweede helft telkens niet meer dan 2 punten. Helaas moest Femke het veld nog verlaten omdat ze weer uit elkaar begon te vallen. Gelukkig hadden we de ervaren kracht van Desire van SW op de bank zitten. Dit konden we in de slotminuten ook goed gebruiken. Na de 11-10 gaven we de voorsprong niet meer weg wat zorgde voor een eindstand van 12-11! Wat heeft SKV een lekkere pot gespeeld. Hierdoor zijn we zowaar (gedeeld) winterkampioen geworden!

Maar even zonder gekkigheid. Het is erg jammer dat we aankomende wedstrijden waarschijnlijk niet kunnen spelen door de nieuwe maatregelen. Dat gaat ons er natuurlijk niet van weerhouden om in het nieuwe jaar er weer vol tegenaan gaan! (als de maatregelen het dan toelaten natuurlijk…)