SKV Amsterdam na felle strijd met lege handen.

Afgelopen zaterdag, 1 december, was Atlantis 1 uit Mijdrecht de tegenstander van het competitieteam van SKV Amsterdam. Een nieuwe tegenstander, die op papier een maatje te groot voor SKV Amsterdam lijkt te zijn. Atlantis is net gedegradeerd uit de derde klasse, titelkandidaat in deze poule, scoort rond de 20 doelpunten per wedstrijd en heeft een eigen verzorger op de bank zitten. De wedstrijd zal dus zeker een uitdaging worden voor de spelers van SKV Amsterdam die na een verloren wedstrijd tegen Gemini en een gelijkspel tegen Argus weer toe zijn aan een overwinning.

Na het oplopen en het voorstellen van alle spelers kon de wedstrijd beginnen in een goed gevulde sporthal. Atlantis liet er geen zand over groeien en de eerste aanval van Atlantis leverde gelijk een doelpunt op. SKV Amsterdam liet zich niet afschrikken en kon, via Frank, direct de gelijkmaker op het scorebord noteren. Het tempo van de wedstrijd lag hoog, de kansen waren schaars en de duels fanatiek.  Atlantis wou het liefst zo snel mogelijk afstand nemen van de Amsterdammers maar dit lukte de ploeg niet. De wedstrijd ging gelijk op en via scores van Silke en Frank was de stand halverwege de eerste helft vijf tegen vijf. Het was vlak voor rust toen Atlantis voor het eerst drie punten los kwam en SKV Amsterdam met een 8-5 achterstand de rust in ging.

Voor SKV Amsterdam is het belangrijk om gelijk na rust de achterstand niet te groot te laten worden. Frank opent nog wel de score voor SKV Amsterdam maar al snel loopt Atlantis uit naar een 11 – 7 voorsprong en lijkt de wedstrijd beslist. Maar SKV Amsterdam blijkt over een enorme strijdlust te beschikken en geeft zich niet zomaar gewonnen. Via schoten van Silke en Frank en een benutte strafworp van Job en super verdedigend werk maakt SKV Amsterdam de achterstand goed tot 11 – 10. Met nog één minuut te spelen op de klok kan SKV Amsterdam hier zorgen voor een stunt en een welverdiend punt meenemen uit Mijdrecht. De laatste minuut was net niet lang genoeg en helaas werd de strijdlust van SKV Amsterdam niet beloond met dit welverdiende punt.

Zaterdag 8 december speelt SKV Amsterdam weer thuis om 15.40 in sporthallen Zuid, hal 3, tegen opnieuw een onbekende tegenstander Reeuwijk 1.

Van de wedstrijd Atlantis 1 – SKV Amsterdam 1 zijn foto’s gemaakt door leden van Atlantis. Deze foto’s zijn nu te vinden op onze website in het fotoalbum!