SKV Amsterdam wint met moeite van HBC

‘We hebben er in ieder geval van geleerd’, ‘het waren gezellige tripjes naar het ongerepte Friesland’ en ‘een overwinning had er best ingezeten’. Zomaar een aantal quotes die na afloop van het zaalseizoen 2016-2017 de ronde deden. SKV Amsterdam mocht zich namelijk sinds lange tijd weer laten zien in de 3de klasse en dit bleek toch een iets te lastige klus. Ondanks een aantal mooie wedstrijden, waarin een punt of zelfs overwinning er zeker in had gezeten, werden er geen punten gehaald en mocht het zich weer gaan opladen voor de tweede helft veld. In deze veldcompetitie speelt Amsterdam helaas geen echte rol meer voor het kampioenschap, er werden immers slechts 3 van de 12 punten behaald en zou zelfs Houdini overtroffen moeten worden wil het nog kampioen worden. Desalniettemin kan Amsterdam als onberekenbare tegenstander toch nog een leuke rol gaan spelen. Een rol die Amsterdam in de zaal al een aantal keer gespeeld had. Tegen de eerste tegenstander van deze nieuwe ronde, HBC uit Beverwijk, was echter de verwachting dat dit niet nodig zou moeten zijn. Ondanks dat er de vorige keer met 15-13 werd verloren van HBC was het vertrouwen, mede door het scherpe inschieten, groot.

Al snel bleek dat dit vertrouwen gegrond was. Amsterdam kwam direct op voorsprong en nam ondanks een snelle counter van HBC een 4-1 voorsprong. Waar het op dat moment logisch was dat deze voorsprong doorgezet zou worden bleek HBC toch taaier dan gedacht. HBC kwam door slimme loopacties en het niet altijd even scherp optreden van Amsterdam terug naar een 4-3 stand.

Vanaf dit moment werd het stuivertje wisselen tussen Amsterdam en HBC en werd er door met name goals van Willem en Jasper gerust met een 8-6 ruststand. Ondanks deze voorsprong was Amsterdam nog niet helemaal tevreden. Er was een stabiele rebound en er werd veel geschoten, maar daar tegenover stond dat korte 100%-kansen gemist werden en er teveel simpele korte kansen werden weggegeven. Over het belangrijkste was dan ook iedereen het eens: het moest scherper en we zouden hier niet verliezen.

Helaas bleken deze woorden toch lastiger waar te maken dan gedacht. HBC had ongetwijfeld het zelfde te horen gekregen en kwam brutaal aan de leiding met 8-9. In deze 10 minuten na rust was Amsterdam het even kwijt en was het tijd voor ‘coach’ Maarten om actie te ondernemen. Beide vakken werden duidelijk gemaakt dat het beter moest voor verdedigen en alleen de tegenstander in de gaten moest worden gehouden. Daarnaast betrad ook Judith het speelveld om meer aanvallende druk te kunnen geven. SKV Amsterdam was duidelijk wakker geworden na deze voorsprong en rechte zijn rug. Het ging beter verdedigen en kwam door o.a. goals van Jesse en Jasper weer langszij naar een 12-10 voorsprong. HBC probeerde hier op te reageren door nog een lange heer het veld in te brengen, echter was het Amsterdam dat zijn flexibiliteit toonde en schoot Rutger door twee snelle schoten Amsterdam naar een 14-10 voorsprong. Ondanks dat HBC nog terugkwam naar een 14-12 werd de wedstrijd vakkundig uitgespeeld en beloonde Roseanne haar harde werken in de steun met het laatste punt van de wedstrijd, 15-12. Een uitslag, die ondanks dat het moeizaam ging, na afloop met veel vreugde werd gevierd. Na een moeizaam zaalseizoen had SKV Amsterdam immers haar rug weer gerecht en kan het met vertrouwen het restant van het veldseizoen tegemoet gaan.

Leave a Reply