SKV Amsterdam wint stadsderby!

Afgelopen zaterdag was Vlug & Vaardig 1 uit Amsterdam noord de tegenstander van SKV Amsterdam. De ploegen zijn elkaar dit seizoen al eerder tegen gekomen maar toen bleef de wedstrijd onbeslist en werden de punten eerlijk gedeeld. Daarnaast heeft SKV Amsterdam het deze competitie zwaar en verliest wedstrijden slechts op enkele doelpunten en wist de ploeg slechts één zaalwedstrijd te winnen. De Amsterdamse studenten willen de punten nu graag wel op de fiets meenemen uit Amsterdam noord en laten zien dat het team gegroeid is ten opzichte van het veldseizoen.

Gelijk de eerste aanval opent Frank de score van de wedstrijd van afstand en ook de tweede aanval weet Frank de korf te vinden via een schot. Zo start SKV Amsterdam scherp en de ontlading is groot. Ging het scoren de vorige wedstrijden moeizaam, deze wedstrijd vallen de doelpunten eenvoudig aan de kant van SKV Amsterdam. Via een afstandschot van Elske, een vrije bal van Nicole en een strafworp van Frank staat SKV Amsterdam al snel op een 0-5 voorsprong. In totaal weet SKV Amsterdam de eerste helft negen keer te scoren, Vlug & Vaardig maar drie keer.

In de tweede helft blijkt SKV Amsterdam echt een maatje te groot te zijn voor Vlug & Vaardig. Zelfs wat duw en trek werk van Vlug en Vaardig kan SKV Amsterdam niet uit het goede spel halen. Via goede combinaties en prachtige scores staat SKV Amsterdam halverwege de tweede helft voor met dubbele cijfers, 7 – 14. De wedstrijd is dan eigenlijk al gespeeld en SKV Amsterdam verliest scherpte en zo kan Vlug & Vaardig in de slotfase nog iets dichterbij komen en eindigt de wedstrijd in een 10 – 15 overwinning voor SKV Amsterdam.

Na een reeks nipt verloren wedstrijden wint SKV Amsterdam eindelijk haar tweede zaalwedstrijd. Weet de jonge ploeg volgende week opnieuw eenvoudig de korf te vinden? De tegenstander is dan SDO die SKV Amsterdam ook kent van de veldcompetitie. Toen trok SDO aan het langste eind en won in de slotminuten nipt van SKV Amsterdam. SKV Amsterdam speelt zaterdag om 15.40 in sporthal de Pijp. Kan SKV Amsterdam aansluiten bij de top? Tot dan!

Doelpunten: Frank (6), Job (4), Elske (2), Nicole (2), Stefan (1)