SKV-DOC en de opvliegers van Pepijn

Zaterdag 7 september. De eerste wedstrijd van het seizoen tegen DOC stond op het programma. Het zonnetje scheen heerlijk boven het Westerpark. Ger had er zin in. Kim had er aan haar Insta story te zien ook zin in. Maar sacrebleu! Een onoplettende Fransman gooide roet in het eten. Hierdoor kon Meike wel voor het eerst starten in het rood/zwarte tricot van SKV. Naast Meike waren ook de twee heren Hidde en Pepijn die voor het eerst
een wedstrijd startten voor SKV. Verder was Sjon ook weer terug van weggeweest. Hidde en Sjon mochten samen met de ervaren Willem en iets minder ervaren Fenna in de verdediging starten. Dit omdat hét supertalent van DOC in de aanval ging starten. Hidde kon zijn verdedigende kwaliteiten dus meteen op de proef stellen. In het andere vak startten Pepijn en Meike bij de ook niet zo ervaren Demi en Jippel (die “toch iets meer de rebound”
moest gaan pakken. Verrasond). De verdedigende kwaliteiten van Hidde lieten helaas iets te wensen over waardoor SKV al snel met 0-2 achter kwamen (dit kwam niet per se door de heer van Hidde). Door de vakwissel stond de topspeler van DOC in de verdediging en kwamen twee mindere goden in de aanval te staan. “Ali” wist zelfs met ongeveer 50 schoten
geen 1x de korf te raken, maar toch te scoren (HOE DAN?!?!!?). Onze favoriete rebounder en tegenstander van Ali, Jip, wist juist met één schot in de hele wedstrijd één goal te maken. Wat een rendement! Deze goal was alleen wel in de tweede helft.

Dan nog onze altijd zo beheerste, debuterende Pepijn. Deze ZEEUW heeft ook een opvliegende kant. Hier waren medekandidaatsbestuursleden Demi en Meike het slachtoffer van. Stonden ze nou achter of voor? We zullen het nooit weten. Wat we wel weten is dat hij zich de aanval erna al weer schuldig voelde over zijn uitbarsting. Ook met de scheids is Peppie het niet altijd eens. Terwijl de fluitenier aan Ger uitlegde dat hij voordeel afwachtte,
had Pepijn nogal haast. “Fluit dan!” riep hij waarop de arbiter leidszaam volgde. Met de eerste goal van SKV door Willem en twee goals van DOC kwam de ruststand op 1-4.

Gerrie was niet helemaal tevreden over de scherpte van het team en voor wat meer aanvallende kracht kwam Dees naast Demi te staan. Dit resulteerde in de tweede helft in twee goals van het ASVD protegé. Hidde en Pepijn wisten in de tweede helft ook beide hun eerste goal voor S.K.V. Amsterdam te maken. Samen met de fantastische goal van Jippel en een schot van Roofy stopte de SKV-goalproductie op 7 goals. Dit mocht helaas niet baten. De ploeg uit “het reservaat” wist 12 goals te maken. Alle strijdlust ten spijt wist SKV haar eerste wedstrijd niet te winnen. Volgens coach Schuiling komt deze verliespartij doordat wij nog niet helemaal op elkaar zijn ingespeeld en dat we de volgende keer van ze kunnen winnen. En als Ger het zegt, dan zal het wel zo zijn. Maar eerst moeten we volgende week afreizen naar IJmuiden om tegen de hoogoven-arbeiders te spelen.