SKV piekt weer op het laatste moment…!

Het lijkt een gewoonte te worden voor het competitieteam om dit veldseizoen in de wedstrijden steeds in de laatste periode de winst te pakken. Na de wedstrijden tegen ESDO en DSO werd ook in deze uitwedstrijd tegen Atlantis pas in de laatste minuten het verschil gemaakt. De wedstrijd begon slecht voor SKV; na een achterstand van 4-0 en 5-1 leek een overwinning ver weg.
In de eerste wedstrijd werd nog met ruime cijfers verloren van de huidige nummer twee in de poule, Atlantis. Atlantis had de duidelijke taak om te winnen van SKV om in het spoor van koploper VZOD te blijven, SKV wilde vooral revanche nemen op het verlies in de eerste wedstrijd.

De beginopstelling werd gevormd door Arnoud en Arie in de aanval samen met Bianca en Kim, de verdediging door Gilles en Lennert samen met Suzanne en Frances. Jelle Ho en Jeanine vormden de reserves, zij werden op de bank vergezeld door de aanhang van Arie. Zoals gezegd, er werd slecht begonnen en Atlantis liep uit via 4-0 naar een 5-1 voorsprong. Gaandeweg de wedstrijd kreeg SKV meer grip op het spel van Atlantis en werd de achterstand verkleind naar een gat van 2 punten. Door de regen werd er een lager tempo gespeeld en hadden veel spelers moeite met de gladde bal. Er werd gerust met een tussenstand van 7-5 op het scorebord. Na rust werd al snel gewisseld, Jelle Ho kwam de aanval versterken voor Arnoud en Jeanine voor Bianca. Langzaamaan werd het spel van SKV beter en had Atlantis de grootste moeite om te scoren, in de tweede helft wisten ze nog maar 2x de mand te vinden. Via 8-6 werd het nog wel 9-6 voor Atlantis, maar daarna begon SKV aan een inhaalrace, het werd uiteindelijk zelfs 9-9 en gebeurde waar niemand meer aan dacht: in de voorlaatste minuut kwam SKV voor, 10-9, de eerste voorsprong sinds het begin van de wedstrijd. Atlantis kreeg nog kansen op de gelijkmaker, maar kon het gat niet meer dichten. Meteen na het eindsignaal werd door de aanhang van Arie het goede nieuws, althans voor VZOD, doorgebeld naar Kudelstaart. VZOD, de oude club van Arie, kan wellicht bij winst volgende week al kampioen worden in de poule.

Volgend weekeinde wacht ons een maar al te bekende tegenstander, de lange mensen van MIK, waar vorig jaar tijdens een stormachtig weekeinde in een lage uitslag (ik meen 5-3) werd verloren.