SKV stijgt op ranglijst na late voorsprong op DSO

Afgelopen zaterdag kwam DSO uit Alkmaar op bezoek, de ploeg van ons aller Annemieke. Superfanatiek als deze ploeg is, waren zij ruim op tijd aanwezig, zelfs voordat het team van SKV compleet was. Zij stonden echter voor gesloten deuren, de kantine was gesloten, het ballenhok was gesloten. Gelukkig kwam Hans op tijd met de sleutels en kon er nog worden gesproken van enige voorbereiding.
In tegenstelling tot voorgaande wedstrijden scheen de nu eens voluit en was het gewoon echt lekker weer. Vorige seizoen werd in de laatste minuten nog een gelijkspel behaald tegen dit DSO, dus SKV was gewaarschuwd.
                De beginopstelling was Lennert, Jelle He, Nien en Bianca. De eerste verdediging was Rick, Jelle Ho, Kim en Frances. We hadden het geluk te beschikken over een volledig arsenaal aan reservekrachten: Gilles, Arie, Peter en Suzanne. Ook was er veel publiek op de been, zeker wel 10 man!
                In het begin van de wedstrijd ging het gelijk op, er stond geen wind en daarom kon gebruik worden gemaakt van het hele vak. Het vak van Rick had veel moeite met verdedigen en liet de doelpunten eenvoudig door. Het andere vak deed het beter met betere aanvallen en meer onderscheppingen in de verdediging. Het mooiste doelpunt van de wedstrijd viel op slag van rust en werd afgekeurd omdat de scheidsrechter net floot voor rust. Rick kapte zijn verdediger uit en nam een doordraaiende doorloopbal vanaf 5 meter onderhands, heel mooi, maar geen doelpunt jammer genoeg. De ruststand was 5-6.
                In de tweede helft ging het iets beter, in plaats van steeds 1 punt achter te staan werden de rollen omgedraaid, SKV kwam steeds 1 punt voor te staan. Na een dubbele vakwissel (Arie en Peter voor Rick en Jelle Ho) ging ook dit vak beter draaien. Er kwamen langere aanvallen en de bal ging erin. Na ook de derde wissel (Gilles voor Jelle He) werd in de laatste minuten definitief afstand genomen van DSO. De eindstand werd bepaald op 11-9.
                SKV Amsterdam staat nu op een mooie derde plaats en zal in de komende weken flink aan de bak moeten om deze plaats te behouden. Koploper VZOD en nummer twee volgen, evenals het altijd lastige MIK en Vlug en Vaardig.