SKV verliest spannend duel in Hillegom

De goede competitiestart van vorige week is wel doorgezet qua spel, maar niet qua punten. Op het Hillegomse gras werd met 13-10 verloren van een van de kampioenskadidaten, SDO. Aanvallend begonnen Marit, Nicole, Job en Daniel, terwijl Elske, Franka, Berend en Stefan de eerste doelpunten mochten tegenhouden.

De wedstrijd begon goed. Een schot van Nicole zorgde voor de voorsprong van de Amsterdammers. Een minuut later maakte SDO de gelijkmaker. Vanaf dat moment bleef het een bijzonder spannende wedstrijd, omdat geen van de ploegen een gat kon slaan voor de rust. Goede aanvallen van beide kanten werden beloond met mooie doelpunten. Van 1-1 werd het 2-1, 2-2 (strafworp voor Berend), 3-2, 3-3 (strafworp voor Job), 3-4 (schot Stefan), 4-4, 4-5 (doorloper Nicole), 5-5, en met een 6-5 stand werd er even gerust.

De tweede helft leverde voor het eerst een verschil van twee punten op, aangezien SDO direct scoorde. Maar ook deze voorsprong mocht niet lang duren, aangezien Job met een korte kans en een strafworp de stand weer gelijktrok naar 7-7. Het patroon van de eerste helft ontvouwde zich weer: SDO die een minimale voorsprong pakte, waarna SKV direct scoorde en de stand weer gelijk was. Bij een 9-9 stand werd Elske gewisseld voor Silke.

Helaas bleken de Hillegommers conditioneel een stukje verder te zijn, en begon de pijp voor Amsterdam leeg te raken. De scherpte van de eerste helft ontbrak in het laatste kwartier van de wedstrijd. Daar profiteerde SDO dankbaar van. Na een 9-9 stand wist SDO 4x te scoren en was het definitieve gat geslagen en het Amsterdamse verzet gebroken. Franka zorgde met een fraai schot nog voor de 13-10, de eindstand van de wedstrijd.

Ondanks het verlies kan er vertrouwen geput worden uit deze wedstrijd tegen een sterke tegenstander. Volgende week wordt er gelukkig weer in Amsterdam op kunstgras gespeeld, in de thuiswedstrijd tegen SEV (17.00 uur, Van Heenvlietlaan 6).