SKV verliest van DTS: 8-6

WIND, wind en nog eens wind….
De tweede wedstrijd van het veldseizoen was tegen DTS uit het (voor ons) verre Enkhuizen. Vooraf werd het groene gras al gevreesd en die angst werd bewaarheid. Na een slechte voorbereiding (lees: file bij de Coentunnel) kreeg SKV in de eerste helft het vak met wind tegen, zodat er een kleine aanvalsruimte achter de korf was en er veel moeite moest worden gedaan om de bal uit de verdediging naar de aanval te brengen. Het eerste aanvalsvak bestond uit Arnoud, Dennis, Suzanne en Kim. De verdediging werd gevormd door de Jelles, Jeanine en Frances. Reserve waren Gilles en Bianca en aandachtige toeschouwers waren Rohan en Kiki Niezen.

We kunnen kort zijn over de eerste helft. Gras, veel wind, een fysieke tegenstander en gewoon een slechte dag maakten dat SKV slecht tot scoren kwam. De ruststand was 5-2. Na de rust was het een ander verhaal, nu kreeg DTS de wind tegen en dezelfde problemen als SKV: weinig aanvalsruimte en veel moeite om de bal uit te brengen. Nu liep het een stuk beter aan Amsterdamse zijde en er werd meer gescoord. In de loop van de tweede helft kwamen Bianca en Gilles als vervanger voor Suzanne en Dennis. Er werd jacht gemaakt op de gelijkmaker, maar die viel helaas niet. Er werd goed weerstand geboden tot 6-5. De 7-5 betekende een definitief gat voor de Amsterdammers die niet meer werd gedicht. De eindstand werd bepaald op 8-6 voor DTS.
Na een overwinning tegen ESDO thuis zijn nu twee punten weggegeven tegen de nummer laatst. Volgende week zijn we vrij en de zaterdag erna wacht ons een thuiswedstrijd tegen het DSO van Annemieke. Zij staan nu derde in de poule. Vorig jaar werd een moeizaam gelijkspel behaald, waar nog kansen waren op de overwinning.