SKV wint doordeweekse wedstrijd tegen Andijk

Op donderdag 11 mei speelde SKV Amsterdam de laatste thuiswedstrijd van het seizoen. De tennissers werden weggejaagd, de voetballers afgezegd en met de laatste zonnestralen en een strategische keuze aan welke kant we zouden beginnen met aanvallen, begonnen we aan de wedstrijd tegen Sporting Andijk.

In de aanval startten Jasper, Rutger, Roos en Vonne. De verdediging werd begonnen door Jesse, Maarten, Annemieke en Gea. Maarten liet meteen zien dat hij goed geoefend had en maakte vlot twee goals achter elkaar. Amsterdam stond vrijwel meteen voor, maar maakte het soms toch nog onnodig spannend door Andijk dichterbij te laten komen. De korf leek deze week wel open te zijn en de goals vielen dan ook rijkelijk. We gingen de rust in met een voorsprong van 11-7.

In de tweede helft deelde Jesse nog een kopstoot uit tegen een dame van Andijk, maar gelukkig kon scheidsrechter Job dit door de vingers zien. Met nog 20 minuten op de klok werden er twee gouden wissels ingebracht; Willem die meteen twee doorloopballetjes erin legt en Nikki die in alle kalmte haar tegenstandster voorbij liep en een kleine kans maakt (haar eerste goal voor SKV, dat er nog veel mogen volgen!).
De laatste tien minuten bleven de goals uit bij SKV en kon Andijk nog wel wat scoren, maar de wedstrijd was al gespeeld; eindstand 19-13.
Onze overwinning was de grootste zege die Nederland die avond heeft gezien (en daarna Og3ne, en daarna Ajax…)