SKV worstelt zich zonder al teveel moeite langs MIK

Afgelopen zaterdag onder heerlijk korfbalweer was de return tegen de lange mensen van MIK. De eerste wedstrijd stond ons nog vers in het geheugen: in een stormachtig weekeinde werd een voor SKV zeer lage uitslag behaald, een verlies van 6-4. Nu was echter sprake van zeer gunstige weersomstandigheden; door het eigen Hemelvaartstoernooi hadden de spelers (volgens coach Hans) voldoende nachtrust en zeer veel training in de benen zitten. Voor de meeste spelers werd het de 4e dag op rij dat er werd gespeeld op het Blauw-Witcomplex.
De beginopstelling werd gevormd door Lennert, Jelle He, Jeanine en Suzanne in het eerste vak en Dennis, Jelle Ho, Kim en Frances in het tweede vak. De wedstrijd begon voortvarend, na enkele minuten stond al een 3-0 voorsprong op het scorebord, een voorsprong die de hele wedstrijd zou worden behouden. MIK kwam nooit gelijk en liep altijd achter de feiten aan. Van 3-0 ging het naar 4-2 naar 8-4. In de rust werd gewaarschuwd voor de strategie van MIK dat door meer fysiek spelen het spel van SKV wilde ontregelen, MIK werd inderdaad harder en onvriendelijk, de scheids had er zijn handen vol aan: het had echter weinig invloed op het spel van SKV. Rustig werd de voorsprong uitgebreid naar een 12-7 eindstand. Opvallend waren de 7 stippen van scheidsrechter Domaso, 5 voor SKV en 2 voor MIK. Waar in het verleden vaak heel moeizame wedstrijden tegen MIK werden gespeeld, werd deze wedstrijd zonder al teveel moeite gewonnen.
Door deze overwinning blijft SKV op de derde plaats in de poule achter VZOD en Atlantis. Doordat Atlantis dit weekeinde alweer niet tot winnen kwam en VZOD wel, is de race om het kampioenschap beslist: VZOD is kampioen en promoveert volgend seizoen naar de 3e klasse. Mooi, zijn we er ook vanaf…
Aankomend weekeinde wordt er niet gespeeld. Daarna wacht ons het altijd vrolijke Vlug en Vaardig en als toetje de wedstrijd tegen de kersverse kampioen: die hebben alleen van ons verloren en zullen deze misstap willen goedmaken.