Spannende eerste voorronde van het NSK korfbal in Rotterdam!

Doordat Tjerk Doedens afgelopen zondag nog zwaar geblesseerd raakt aan zijn knie, en daarmee acht weken herstel nodig heeft, heeft  ALO 1 last minute nog een vierde heer nodig en het liefst ook een vijfde heer omdat Arjen en Thomas beide niet topfit zijn en ook met lichte blessures kampen. Met wat heen en weer bellen, lukt het uiteindelijk om Stephan Kauffman van SM&O en Dennis van ALO 2 ook mee te laten doen! Gelukkig kunnen we dus met vijf heren en vijf dames de voorrondes van het NSK Korfbal starten.

ALO 1 komt uit in poule B met Wageningen, HALO 1 en Hogeschool Rotterdam. De nummer één van deze poule is zeker van een plek voor de eindrondes tijdens de korfbal challenge in het topsportcentrum van Rotterdam samen met de nummer één van poule A. De nummer twee van poule B zal een beslissende wedstrijd moeten spelen tegen de nummer twee van poule A, de winnaar van deze wedstrijd zal ook naar de eindrondes in Rotterdam doorgaan.

De eerste wedstrijd van ALO 1 werd meteen met 7-4 gewonnen van Wageningen, terwijl Hogeschool Rotterdam HALO 1 versloeg met 6-2. De tweede wedstrijd speelde ALO 1 tegen HALO 1, en dit werd hard tegen hard gespeeld. Kleine achterstand, gelijk, kleine voorstand en weer gelijk. Met nog één minuut te gaan stond ALO 1 opeens weer 5-6 achter, maar door een belangrijk doelpunt in de laatste minuut werd het uiteindelijk toch 6-6. Na deze wedstrijd hadden de Amsterdamse supporters geen nagels meer over. Hogeschool Rotterdam had deze ronde met 12-8 van Wageningen gewonnen dus alles werd besloten in de laatste wedstrijd!

Als ALO 1 van Hogeschool Rotterdam zou winnen zouden zij eerste zijn van de poule en sowieso doorgaan naar de eindrondes in Rotterdam. Uiteindelijk bleek Hogeschool Rotterdam veel sterker en kwam ALO 1 op een 10-6 achterstand. Er vielen nog een paar doelpunten maar een zwaar verdiende stip voor ALO 1 werd niet gegeven. Vlak voor het einde van de wedstrijd is er contact geweest met de andere zaal voor de stand: 4-5 voor HALO 1. Het werd 13-7 voor Hogeschool Rotterdam en met deze stand werden zij eerste in poule B en zouden ALO 1 en HALO 1 beide op een tweede plaats eindigen met ook nog eens hetzelfde doelsaldo! In dat geval zouden er strafworpen genomen moeten worden. Maar niets was minder waar: in de allerlaatste minuut werd er in de andere zaal nog één punt gescoord door HALO 1, wat hen tot de nummer twee maakte binnen de poule….

HALO 1 won vervolgens de beslissingsronde tegen de nummer twee van poule A, TU Delft, en werd daarmee de derde finalist voor eindrondes die aankomende zaterdag plaatsvinden in het topsportcentrum van Rotterdam gaan naast de nummer één uit poule A, Erasmus Rotterdam en de nummer één uit poule B de Hogeschool van Rotterdam.

Al met al heeft iedereen lekker fanatiek kunnen spelen en hebben we na afloop nog gezellig geborreld in de kantine van het USC. Dit soort toernooien zijn dan toch weer goed voor je netwerk binnen de korfbalwereld. Bovendien werd er al gesproken over het meedoen aan het NSK Korfbal volgend jaar!

Donderdag 27 december is de tweede voorronde van het NSK Korfbal in Zwolle. ALO 2 vertegenwoordigd daar de Amsterdamse studentenkorfballers en dit belooft opnieuw een spannende dag te worden.

Leave a Reply