Thor – Amsterdam

Zaterdag 26 januari was het weer zover: de Amsterdammers mochten een roadtrip gaan maken richting het rustieke Harmelen. Er werd tegen Thor gespeeld. Voor velen heeft deze naam een andere betekenis gekregen, maar aan het einde van de dag is dit ook gewoon een korfbalclub. De wedstrijd begon met een 1-0 voorsprong voor Thor, die onze Desiree snel wist gelijk te trekken. De bal vloog alle kanten op en het ene doelpunt na het andere doelpunt viel door de mand. Net als de scheidsrechter die telkens een overtreding zag waar deze niet bestond en bij de daadwerkelijke overtredingen zwijgzaam toekeek. Maar goed de het regende dus doelpunten. Bij Lars in het ene vak en Ralph in het andere om zo maar een paar namen te noemen. De rust werd dan ook ingegaan met de een stand van 13-10.

Na in de rust een goede peptalk te hebben gekregen van interim coach Nikki, was iedereen weer klaar om het veld op te gaan en te strijden. En strijden dat er gedaan werd. In de eerste vijf minuten werd er de comeback van de eeuw gemaakt, waarbij het 13-13 werd. Hierna werd het een kat en muisspelletje van 14-13, 14-14 etc. Totdat het 15-15 werd en de Amsterdammers er genoeg van hadden. Ze namen het voortouw en het werd 15-16. Helaas scoorde Thor de gelijkmaker, waarna nog een laatste keer de kat en muis tevoorschijn kwamen om de mooie stand van 17-17 te creëren. Vol adrenaline werd het afsluitende praatje gedaan en de avond werd afgesloten in de auto (met soms een omweg naar de McDonald’s).