Triaz – Amsterdam

We dachten eindelijk weer een keer een winstpartij te pakken tegen Triaz. Pepijn had er in ieder geval heel veel vertrouwen in. We hadden namelijk redelijk wat vertrouwen kunnen tanken uit de vorige wedstrijd tegen Purmer waar we op momenten erg goed speelden. De vorige wedstrijd tegen Triaz eindigde in een 14-14 remise. Toen had er meer in gezeten als we allemaal niet brak waren van de vorige avond…
We begonnen de wedstrijd in onze standaard opstelling, wat betekende dat Meike, Demi, Hidde en Emrys in de aanval starten en Femke, Merel, Pepijn en Jippel in de verdediging. Het werd vrij snel duidelijk dat onze alfamannetjes, we weten allemaal wie ik bedoel ;), het lastig hadden tegen de alfamannetjes van Triaz. De heren van Triaz stonden erg sterk te verdedigen en ook de rest van het team gaf veel druk. Hier kwamen wij vrij lastig onderuit. Gelukkig stond onze kleine man Emrys op en wist in de eerste helft 2 van de 3 goals te maken. Ook Jip wist het ventje uit de A redelijk in toom te houden en hem al vroeg in de wedstrijd een blok om zijn oren te geven. Helaas moesten we al aan het einde van de eerste helft onze troef inzetten door een knieblessure bij Pepijn. 5 minuten voor rust kwam de meest getalenteerde korfballer van SKV (iets waar hij altijd irritant bescheiden over is) David in het veld om onze gehavende aanvoerder te vervangen.
Na een peptalk van Pep (ha-ha) starten we vol goede moet aan de tweede helft, want met 3 punten achterstand is er nog niet zo veel aan de hand. Doordat we nu de twee meter lange Bennekommer in het veld hadden staan hadden we nog meer over in de rebound en konden we nog meer herhalen. Verder gingen we weer lekker diepe ballen lopen waardoor we beter vrijkwamen en we meer kansen en goals creëerden. Dit zorgde ervoor dat we snel dichterbij kwamen en op 1 punt afstand kwamen. Na wat ge-jojo in score viel op een gegeven moment de 11-10. Dit moest toch het moment zijn om door te drukken? Helaas mocht het niet zo zijn. Triaz wist nog 2 keer te scoren wat de einstand op 13-10 bracht. Extra shout out naar Emrys die goed bezig was en met 4 goals van hem SKV in de wedstrijd hielt. Al met al hebben we het nog redelijk spannend kunnen maken en onze tegenstanders het vuur aan de schenen kunnen leggen. Jammer dat we niet konden door drukken.
Aankomend weekend zijn we vrij. Dat geeft Pepijn en de rest van de mensen die vorige week ziek, zwak en misselijk waren om er weer helemaal bovenop te komen! Dan kunnen we nog één keer dit seizoen tegen Vlug & Vaardig laten zien wat we kunnen. Zorg dat je er dan bij bent om Amsterdam 1 naar de overwinning te juichen!