Veluwecup in Wageningen

Afgelopen zaterdag hadden wat leden van SKV Amsterdam zich in hun allersportiefste outfit verzameld op Amsterdam Centraal/Zuid/andere stations. Deze keer ging de reis naar het o zo mooie Wageningen via verschillende wegen omringd met weilanden met koeien. Eenmaal gearriveerd bij de sporthal hadden we het beste plekje van de zaal veroverd om onze luchtbedden/matjes, en andere dingen om het weekend zo comfortabel mogelijk te maken, neer te leggen. Het was half 2 en dit was het moment om het mooie sportshirt met de drie kruizen aan te trekken, de sportsokken hoog op te trekken en de veters van de sportschoenen driedubbelgoed te strikken. Een beetje inschieten, balletjes gooien en taktiek bespreken. Zo, SKV Amsterdam was er klaar voor.

“2 teams, 1 taak!” was het motto van het weekend (dit werd mede mogelijk gemaakt door een aantal leden van Vakgericht die ons anderhalve team opvulde). Met dit in ons achterhoofd, gingen de wedstrijden redelijk soepel; alhoewel gingen ze zaterdag iets soepeler dan zondag. Maar dat maakt niet uit want het tweede motto van het weekend was: “Meedoen is belangrijker dan winnen”. Dus ook zondag heb ik zelf 1 wedstrijd gespeeld, puur zodat dit motto nog van toepassing was.

Na de wedstrijden op zaterdag zag iedereen er wel erg hongerig uit. Dit had de toernooi commissie van Débaldérin goed opgemerkt en al snel kwam er Chinees op tafel. Hmm, nasi, bami, wat groenten, beetje vlees, nog meer bami.. en bier. Na het nuttigen van dit heerlijke avondmaal hadden we nog even tijd om uit te buiken en daarna begon het feest. Het thema van het feest had iets te maken met hetgene wat ons leven van nu in de greep heeft: de social media. Dus wij waren verkleed als Snapchat. Helaas hadden we niet de beste outfit van de avond, maar we hebben het zeker gezellig gehad.

Zondagochtend werden we heerlijk gewekt door luide muziek (van mijn favoriete genre: happy hardcore); tenzij je al eerder wakker was geworden van je luchtbed dat gedurende de nacht leeg was gelopen. Tijd om te ontbijten! Na het ontbijt gingen de wedstrijden weer van start. Nog eventjes hard korfballen en vervolgens konden we met een gerust hart de taart opeten want we waren trotse 4e plekkers. De reis naar Amsterdam ging bij de meeste SKVers wel goed, er werd veel gelachen, hard gelachen en nog meer gelachen. Ondanks dat er nog andere mensen in de coupé zaten die misschien wel in rust wilden genieten van hun heerlijke zondagmiddag.

Leave a Reply