WAT GOEEEEED!!!

De eerste punten zijn binnen voor het competitieteam: wat goeeeeeed! Voorafgaand aan de wedstrijd was het al menens. Geen dolletjes meer, geen grapjes meer over hitsig zusje en Pepijn die samen naar huis waren gegaan (?), niet meer lachen om alle ballen die tegen elkaar aan knalden, maar focus op de wedstrijd! Rutger was hier heel duidelijk in en zonder er te veel druk op te leggen was de boodschap duidelijk: we moeten winnen!

Ralph, Hidde, Meike en Fenna begonnen in de aanval en Pepijn, Jippel, Desiree en Demi in de verdediging.

Alsof het nooit anders is gegaan kwam SKV in de eerste 6 minuten met 0-3 voor. Een mooi openingsschot van Ralph gevolgd door een goal van Hidde en een kille knaller van Desiree. Na een stip voor DOC werd er nonchalant van vak gewisseld, want “er was nog geen veldgoal gemaakt door DOC” aldus Ralph. Dees, Ralph en Hidde waren goed op schot en zorgden voor de 1-8.

De twee recent veranderde vakken liepen als een geoliede machine en DOC leek enigszins overdonderd door de vastberadenheid van SKV. Na een goal van DOC scoorde Demi de 2-9 en het gat dat was geslagen leek onoverbrugbaar. Het publiek van DOC voelde de bui ook hangen en begon een wanhoopspoging om SKV uit hun spel te brengen: “Ja, hij schiet tegen de wind.” “Bijna raak, laat maar schieten!”. Dat liet Hidde zich niet twee keer vertellen en hij maakte de 3-10. Toen werd het heerlijk stil aan de kant van Bussum en ging SKV uiteindelijk met 5-12 de rust in.

Na de rust kwam er al snel een schot van Ralph en helaas een tegengoal: 6-13. Willem zou zeggen: niks geleeeejeee! Zo ging het de hele wedstrijd door en het gat werd niet kleiner dan 6 punten verschil. Jippel kreeg nog een aantal stippen mee die allemaal als lopen werden beoordeeld door het DOC publiek. Er is geen strafworp gemist (!!) en alle punten telden voor SKV. Na een aantal schoten en korte kansen aan de kant van SKV en een doorloper en vrije bal aan de kant van DOC eindigde de wedstrijd 10-17.

Een wedstrijd waarin ieder z’n kracht goed tot uiting kwam en waarmee het veldseizoen lekker is afgesloten. Voor de eerste keer dit jaar heeft het competitie team ook het sponsor biertje in ontvangst mogen nemen. En wat was de hoofdsponsor na afloop trots (shoutout naar MDK Elektra). Natuuuuurlijk werd deze legendarische middag afgesloten bij de enige trekpleister van Bussum: snackbar Henk. Wat was het weer genieten, we love u Henk.