Wedstrijdverslag EKVA – SKV Amsterdam

Onze tweede wedstrijd van het seizoen werd een feit op 19 september 2021. Na bijna een heel jaar stil te hebben gestaan als competitieteam, was de eerste uitwedstrijd in Almere tegen EKVA 5. Met een half (hier en daar wat kreupel) team en twee invallers, werd de tocht naar Flevoland ingezet via de trein en de auto. Het zonnetje scheen volop en de hitte was (gevoelsmatig) ongekend. Dit was dan ook het eerste waar coach en speler Pepijn mee kwam: ‘Jongens, laat de hitte je niet afleiden, direct scherp.

Ondanks dit goede advies, werd dit niet helemaal opgevolgd door het vak van Hidde, Tobias, Meike en Demi. Met de scheidsrechter was afgesproken om bij elk kwart van de wedstrijd even een extra pauze in te lassen en na het eerste kwart stond het pas 1-0 voor EKVA. Dit kwart werd gebruikt om vak Meike even goed wakker te schudden. Gelukkig werkte dit en al snel viel de 1-1. Het vak met Jippel, Pepijn, Merel en Femke mocht eindelijk aanvallen. Dit was helaas van korte duur en het werd al snel 2-2 DACHT IK.

Zo werd er in het tweede kwart van de eerste helft een hoop heen en weer geschoten, gescoord en gerend. Met een ruststand van 5-6 gingen we toch iets lekkerder de tweede helft in dan EKVA. En dat was de te merken. Met Luc erin en Tobias eruit, werkte SKV zich op tot een score van 5-12. Wij verdubbelt, zij nog niets. Uiteindelijk is de wedstrijd 6-12 geworden. Nog een winst op zak en nog een stapje dichterbij een (ik wil het niet jinxen, maar doe het toch) kampioenschap.