Weekendteam sluit seizoen met een goed gevoel af

Na een matig begin van de tweede veldhelft hebben beide SKV-teams het seizoen goed afgesloten. Het midweekteam werd twee weken geleden reeds kampioen en ook het weekendteam kan met opgeheven hoofd terugkijken op de laatste wedstrijden van het seizoen 2018-2019.

Eerder deze veldhelft verloor het weekendteam ruim in uitwedstrijden tegen Triaz (14-4) en Joure (20-11). Ook werd er nipt verloren van kampioen DTS (10-11). Een knappe prestatie aangezien DTS, volgens één van hun spelers, binnenkort wel eens eerste klasse zou kunnen spelen…

Afgelopen week stonden er nog twee wedstrijden op het programma. Eerst op de woensdag thuis tegen medelaagvlieger DOC en vervolgens op de zaterdag in Friesland tegen nummer twee Westergo. Met de nipte nederlaag tegen de koploper in het achterhoofd trad het vlaggenschip van SKV vol goede moed aan tegen DOC. Een ploeg waarvan in de zaal ook al twee keer gewonnen werd (lees terug!). In de aanval begonnen Willem, Jesse, Nikki en Kim en in de verdediging Ralph, Jippel, Demi en Iris. Zoals in de eerdere wedstrijden tegen DOC werd het een gelijk opgaande strijd. Weinig goals en veel vechtlust typeerden het eerste deel van de wedstrijd. Met nog een kwartier te gaan stond het 8-7. Vervolgens liep SKV uit naar 12-9 maar sloop DOC langzaam dichterbij met een tussenstand van 14-13 met nog een paar minuten te gaan tot gevolg. Een strafworp van Jesse en een doorloopbal van Demi beslisten uiteindelijk de wedstrijd. Noemenswaardig waren ook de mooie goals van Iris en Willem.

SKV Amsterdam 1 – DOC 1

Na de overwinning op DOC volgde op de donderdag de laatste collectieve training van het weekendteam onder bezielende leiding van invaltrainer Pepijn. Er werd onder andere getraind op handigheid en snelheid, wat tegen de fysieke teams uit Friesland altijd van pas kan komen. Op zaterdag toog SKV dan af naar het mooie Bolsward, ons derde Friese avontuur dit veldseizoen (dankje KNKV). Eerder dit seizoen werd ruim verloren van de ploeg uit Boalsert (Fries) maar in de laatste wedstrijd van het seizoen was de ploeg van plan om haar huid duur te verkopen

Met de teruggekeerde hoofdcoach Rutger op de bank startte SKV met Jasper, Lars, Demi en Desiree in de aanval en Ralph, Willem, Nikki en Kim in de verdediging. De wedstrijd begon langzaam maar dankzij een goal van Demi kwamen de Amsterdammers op voorsprong, 0-1. Westergo kwam gelijk en denderende aan het eind van de helft door naar een 7-5 voorsprong. In deze fase waren het voornamelijk de heren van Westergo die scoorden. Vlak voor rust kwam SKV echter knap gelijk dankzij twee snelle goals van Demi en Desiree.

Na rust kwam Jesse op de plaats van Ralph om wat meer choas te stichten in het tweede aanvalsvak van SKV. Dit lukte want meteen na rust was het Nikki met de 7-8. Westergo kwam, na vele pogingen, weer gelijk waardoor de stand 8-8 was. Na twee goals om en om stond het 9-9 maar vervolgens liep Westergo uit naar 9-11. Opnieuw dankzij Demi en Desiree (maar 2! mannengoals deze middag) kwam SKV weer gelijk, 11-11. Een afstandsschot van Westergo zorgde, na een periode van droogte, voor de 11-12. Jippel, die inmiddels in het veld was gekomen voor Willem, bleef echter cool vanaf de strafworpstip en scoorde twee minuten voor tijd de gelijkmaker. In de daaropvolgende aanval wist de topscoorder van Westergo echter opnieuw te scoren. Van verre afstand werd de 13-12 gemaakt. De resterende aanval van SKV leverde niks op waardoor het (verdiende) gelijkspel niet binnen kon worden gesleept.

Toch is het knap hoe het weekendteam zich heeft herpakt tijdens de tweede veldhelft. Het team presteert steeds beter en de hand van coach Rutger wordt steeds duidelijker zichtbaar. In het volgende seizoen, met nieuw bloed (vijf spelers nemen afscheid), is er zeker nog ruimte voor meer groei en mooie prestaties! Voor nu sluit SKV het seizoen af met een aantal laatste activiteiten, het jaarlijkse weekendje weg en een avontuur naar Slowakije. Voor onze vaste volgers van de wedstrijdverslagen, tot volgend seizoen!