Weekendteam strijdend ten onder in Hilversum

Afgelopen zaterdag trad het weekendteam in de een-na-laatste wedstrijd van het zaalseizoen aan tegen de Corvers uit Hilversum. De thuiswedstrijd tegen de Hilversummers ging, na vooral een belabberde tweede helft, jammerlijk verloren met maar liefst 11-22. Aangezien het in deze wedstrijd eigenlijk nergens meer om ging was de opgave vooral om het beter te doen dan in de thuiswedstrijd.

SKV trad aan met Willem, Lars, Demi en Desirée in de aanval en Jeroen, Ralph, Kim en Nikki in de verdediging. Op de bank namen Iris, Jesse, Jasper en de teruggekeerde coach Rutger plaats. Onder leiding van een, voor deze klasse, zeer behoorlijk fluitende arbiter begonnen de Amsterdammers slap aan de wedstrijd. Een 4-0 achterstand was het gevolg, onder andere door een aantal verre afstandsschoten van de Corvers. Na wat motiverende woorden van de coach kwam SKV echter steeds beter in de wedstrijd. Door middel van goals van Demi en Desirée kwam het team terug tot 4-2. In de rest van de eerste helft was het een beetje stuivertje wisselen en waren het vooral Ralph en Desirée die SKV in de wedstrijd hielden. De ruststand was een terechte 11-8 in het voordeel van de Corvers.

In de tweede helft kwam SKV beter uit de kleedkamer dan in het eerste bedrijf. Verdedigend had het team, onder andere door het goede reboundwerk van ´hunk´ Willem, de zaakjes prima op orde. Aanvallend liep echter wat stroever. Demi werd naar het andere vak verplaatst om het een nieuwe impuls te geven en ook Jesse viel in op de plaats van Jeroen. Dit resulteerde al snel in een doelpunt, Ralph scoorde de belangrijke 11-9. Hierna ging het wat op en neer en tien minuten voor tijd was de stand 13-11. Jasper kwam er in voor de moegestreden Lars en de spannende slotfase brak aan. Al snel scoorde een Corver de 14-11 maar Iris pareerde met de 14-12. De laatste vijf minuten waren uitermate spannend en met nog twee minuten te gaan scoorde Ralph opnieuw, 14-13. De bibberende Corvers speelden de wedstrijd niet goed uit en SKV kreeg nog meerdere kansen op de gelijkmaker. Helaas kwam het niet zo ver en floot de leidsman af bij de stand van 14 tegen 13. Een zuur gevoel voor de Amsterdammers en oerkreten aan de kant van de Hilversummers. Na het baalmoment overheerste echter het realisme, met één punt verschil verliezen is een stuk beter dan met elf verschil. Ook met het teamgevoel en de werklust zat het deze wedstrijd wel goed. Zo door gaan, mijne dames en heren!