Westergo 1 – SKV Amsterdam 1

Na acht weken vakantie en daarvoor acht weken blessure eindelijk weer korfballen, YES! Of nouja… reserve zitten… in Friesland…

We waren dus in Bolsward en de keuze werd ons gesteld om op een groot veld met vaste palen te spelen of op een klein veld met losse palen. Gezien de blessuregevoeligheid van ons team besloot de coach dat we maar veel moesten rennen op het grote veld en niet uitglijden over een voetplaat op een klein veld.

We begonnen de wedstrijd fanatiek, maar de thuisploeg maakte de openingstreffer. We komen gelijk en met verder te weinig goals in de eerste helft gaan we rusten met een achterstand van twee punten, 5-3.

Na rust komen we goed terug naar 5-5 en ligt de wedstrijd weer helemaal open. Toch laten we ons weer overrompelen door de Friezen en gaat het van 7-5 naar 10-7. Dan is het mijn tijd om te shinen gekomen, want de coach heeft me nodig. Ojee, kan ik het nog wel na vier maanden?

Na de wissel en, zo lijkt het, een injectie van hernieuwde energie voor de rest van het team gaan we ‘erop en erover’! Het gat van drie doelpunten wordt gedicht en we komen zelfs op een voorsprong van 10-11. Westergo maakt gelijk, maar we gaan voor winst en pakken toch nog onze laatste goal en winnen met 11-12. Onze eerste overwinning met coach Marijke en hopelijk volgen er nog meer dit veldseizoen!