Winst in derde wedstrijd Amsterdam tegen DTS

Na het verlies op het veld en in de uitwedstrijd tegen DTS uit Enkhuizen werd de derde van in totaal vier wedstrijden dit seizoen in een 12-10 winst omgezet. De opgaande lijn van de laatste wedstrijden werd ook in deze wedstrijd doorgezet. Na een hoge score van 17 doelpunten in de vorige wedstrijd tegen DSO en de wetenschap dat DTS de laatste wedstrijden allemaal verloren had, werd met vertrouwen naar deze wedstrijd uitgekeken. Dit was ook de eerste wedstrijd waarin SKV de luxe had van een goed bezette reservebank (2 heren en zelfs 3 dames). Ook was er sprake van een heus publiek (met meegebrachte borden: Peter, I want your babies…).

In de eerste aanval begonnen Jelle en Jelle met Karlijn en Jorien, in de verdediging ditmaal Wilrik met Peter en Linda en Sanne.

De eerste bal van SKV was meteen raak, DTS scoorde echter niet snel daarna tegen met een schot: 1-1. Het tweede aanvalsvak van SKV leverde goed werk af door snel voor een 3-1 voorsprong te zorgen via een vrije bal en een schot van Linda. Jelle Ho scoorde de 4-1 en na een korte doelpuntloze periode kwam DTS terug tot 4-3. Dit verloop was tekenend voor de rest van de wedstrijd: Amsterdam scoort en neemt een lichte voorsprong, DTS haakt weer aan. Waar bij Amsterdam de score redelijk werd verdeeld over de heren en dames, waren het bij DTS vooral de heren die voor de doelpunten zorgden. Op 8-7 kwam DTS voor het laatst op gelijke hoogte door een ver afstandsschot. Hierna scoorde Amsterdam drie doelpunten op rij, onder andere Sanne scoorde met een strafworp (toch het vermelden waard…voor het onderling vertrouwen…) en kon DTS het gat niet meer dichten. Van 11-8 werd het uiteindelijk 12-10. Hiermee behaalde SKV haar 4e overwinning van dit zaalseizoen en is daarmee een stevige middenmoter in de 4e klasse.

De reservebank leverde een goede bijdrage aan deze spannende wedstrijd. Dus hierbij grote dank richting Bas A., Tim D., Kim B., Pomme B. en Elske V.
Volgende week is Amsterdam vrij van competitie, de week erop wacht de thuiswedstrijd tegen koploper DSO. Deze begint om 20.40 uur in Sporthallen Zuid (na de wedstrijd van Triaz 1, dus waarschijnlijk met veel Triaz-publiek dat blijft hangen…)

Scores: Linda 2x, Peter 2x, Jelle 6x, Sanne 2x

Leave a Reply