Wolven in Friesland?!

Op 19-11 was het dan eindelijk zover: het vlaggenschip (waar is onze mooie vlag eigenlijk?) van SKV Amsterdam mocht afreizen naar Bolsward, Fryslân om aan te treden tegen Westergo 1. Omdat 3 uur met het OV ons toch nét iets te lang was, zijn we na soepel overleg aangereden met 3 auto’s vanaf Amsterdam, Almere en Alkmaar. Na 125 KM lang mee te hebben gezongen met de mooiste karaoke nummers, nummerborden bingo te hebben gespeeld en het avondeten hebben opgegeten kwamen we aan in het mooie Bolsward.

Dat de wedstrijd pas om 20:20 begon, gaf een aantal spelers de gelegenheid om lekker brak de zaterdag in te gaan. Helaas was bij sommigen zelfs ’s avonds de kater nog aanwezig, maar dat mocht de pret niet drukken. We waren immers naar Friesland afgereisd voor het plezier!

In de aanval begonnen Annemieke, Floor, Willem en Jesse, en in de verdediging Roseanne, Vonne, Rutger en Wouter. De Friese verbazing was groot toen na 1 minuut een historisch moment voor SKV Amsterdam plaatsvond: we stonden 1-0 voor in de 3e klasse! Helaas konden we maar kort van dit feit genieten, want waar Westergo wakker werd geschud, viel Amsterdam in slaap. De ruststand is dan ook niet waard om te vermelden.

Rust. Tijd voor een peptalk van part-time coach Kelly. We moesten niet meer op de stand focussen, maar op het plezier en keihard vechten voor iedere bal. Dus, ontwaakt ging Amsterdam de tweede helft in. De verdediging stond zo goed dicht dat we hier en daar wat Friese scheldwoorden konden toevoegen aan ons vocabulaire; toch nog wat geleerd tijdens de wedstrijd. Beide vakken lieten aanvallen zien zoals alleen speelse wolven dat kunnen. Er werd gezocht naar goede kansen, hierdoor kon het publiek genieten van mooie aanvallen aan de kant van SKV Amsterdam. Helaas is het schotpercentage nog te laag, maar Amsterdam mag met gepaste trots terugkijken op een mooie 5-5 score in de tweede helft.

Uiteindelijk met een verlies op zak weer terug naar de bewoonde wereld met één troost puntje: volgende week weer lekker een wedstrijd op eigen bodem in Amsterdam.

Kom SKV Amsterdam allemaal aanmoedigen op 26 november om 19.15 in sporthal de Pijp!