Zaandam Zuid – SKV Amsterdam

Afgelopen zaterdag was het tijd voor SKV Amsterdam om ten strijde te trekken tegen het team van Zaandam Zuid. Enigszins beduusd van het verdrietige nieuws dat onze Emrys en Desiree niet mee konden doen met de wedstrijd, en de enorme lengte van elke speler uit het Zaandamse team, begon SKV Amsterdam, against all odds, toch met goede moed aan de wedstrijd. Dit kwam zonder twijfel door de pittige peptalk van aanvoerder Pepijn en onze coach Meike. Coach Meike? Ja, coach Meike. Onze andere coach, Rutger Schuiling, had helaas andere verplichtingen dit weekend. Nu denken jullie vast: die ouwe Ger was vast naar Ajax…  of op Tinder date… Maar niets was minder waar. Wat onze coach echt aan het doen was, laten we maar even in het midden. Hij heeft in ieder geval een leuk weekend gehad.

Ok, genoeg over Rutgers romantische weekendje weg. De wedstrijd. Het fluitsignaal klonk en we gingen van start. Vol goede moed dus. Het stond echter al snel veel tegen weinig, en niet in het voordeel van SKV. Nadat iedereen was bijgekomen van de lengte van Zaandam en de spieren goed had opgewarmd, ging het bij SKV allemaal wat soepeler. Zo konden we, met wat moeite, toch mee omhoog krabbelen op het scorebord. De spelers van Zaandam maakten alleen erg goed gebruik van hun lengte, en vingen bijna alle ballen mee af. Onze aanvallen waren dus vaak wat kort, maar toch lukte het om veel te blijven scoren! Zo gingen we de rust in met een stand van 12-7.

Na het eten van een mandarijntje, konden we er weer tegen aan. De tweede helft. Alles kan nog. Slet’s go! We waren nog geen 10 minuten bezig, en toen ging het brandalarm af. Maar geen probleem, de scheidsrechter had door hoe weinig waarde wij hechten aan ons leven, en de wedstrijd hoefde niet onderbroken geworden. Onder het genot van het gillende alarm speelden we gewoon verder. Super fijn, zo hoorden we elkaar tenminste niet de hele tijd schreeuwen. Verder leek de tweede helft eigenlijk best wel veel op de eerste helft. SKV speelde goed en maakte veel doelpunten, maar Zaandam was gewoon net wat beter, en maakte nog meer doelpunten. Zo werd de wedstrijd uiteindelijk afgesloten met een stand van 26-18.