Zinderende tweede helft leidt tot overwinning in Bussum

Dit weekend was het tijd voor de vierde speelronde in de 4e klasse H. Het weekendteam van SKV Amsterdam trad, na nipte verliespartijen tegen Vlug & Vaardig en SDO (H) en een overwinning op Fluks, aan tegen DOC. In het verleden werd al vaker tegen DOC gespeeld en ook op veld (12-8 verlies) was de ploeg uit Bussum nog één van de tegenstanders.

De Amsterdammers, nog altijd onder de bevlogen leiding van trainer / coach Rutger Schuiling, traden aan met Willem, Jeroen, Desirée en Fenna in de aanval en met Jasper, Lars, Iris en Demi in de verdediging. Ondanks de opzwepende woorden van de coach begon SKV slecht aan de wedstrijd. De eerste aanval leverde nog wel een doelpunt op maar DOC liep al snel uit naar een 5-2 voorsprong. Een snelle wissel en vervolgens een time-out gaven de ploeg de tijd om de koppen bij elkaar te steken en terug te komen naar 6-6. De ruststand werd uiteindelijk 7 tegen 7. 

Na de thee ging de wedstrijd aanvankelijk gelijk op met tussenstanden als 9 – 9 en 10 – 10. SKV verslapte echter en DOC liep uit naar 12 tegen 10. Op dat moment kwam de coach, in overleg met Iris, die op dat moment wissel zat, met een geniale ingeving. Ralph werd in het ene vak voor Lars gebracht die vervolgens Jeroen verving in het vak dat in de eerste aanval begon. Deze omzetting leidde al snel tot resultaat en door middel van een strafworp en een afstandsschot van Willem kwam SKV terug tot 13 – 13. Vervolgens scoorden beide teams nog één maal waardoor het 14 tegen 14 kwam te staan. De sponsor, gearriveerd in de tweede helft, zag zijn dochter Desirée vervolgens de 14 – 15 maken na een slimme reactie bij een vrije bal. DOC maakte echter al snel de 15 – 15 en op dat moment was er nog ongeveer anderhalve minuut te spelen. De bal kwam in het aanvalsvak en al snel scoorde Ralph uit een doorlopbal! de 15 – 16. Het doelpunt werd echter afgekeurd waardoor de gelijke stand op het bord bleef staan. De aanval van DOC strandde echter snel waardoor SKV nog één mogelijkheid had om een doelpunt te maken. De bal ging snel rond en belandde uiteindelijk in de handen van Jasper ‘Jeppie’ Voortman, de begin dit seizoen uit Engeland teruggekeerde vedette, die van een meter of vier opnieuw de 15 – 16 scoorde. Dit doelpunt werd wel goedgekeurd en in de resterende seconden wist DOC gelukkig niet meer te scoren.

De sterke comeback van de Amsterdammers werd dus beloond met een overwinning die nog een stuk lekkerder smaakt als de winstpartij van vorige week. Het weekendteam heeft, na de belabberde eerste veldhelft, de weg omhoog gevonden en hoopt in het nieuwe jaar deze weg voort te zetten. Dit duurt nog wel even want de eerst wedstrijd is pas op 19 januari, om 15:20 speelt het weekendteam dan thuis tegen de Corvers. Komt dat zien!

Leave a Reply