Amsterdam 1 – Hebbes 1: Studentenderby op z’n best!

De kraker uit poule 4e stond voor vrijdagavond 12 september op de planning. Dé derby in het studentenkorfbal: Amsterdam 1 – Hebbes 1. De Utrechtse studenten werden vooraf onder de lastigste tegenstanders uit de poule gerekend en het competitieteam zou dan ook alles eruit moeten halen om in Amsterdam een mooi resultaat neer te kunnen zetten. De klok bereikte kwart over 8, het fluitje ging en de wedstrijd begon met Job, Chris, Gea-marit en Sanne in de aanval. De verdediging bestond uit Rutger, Jasper, Ciska en Silke. Dit werd verder aangevuld met reserves Thomas, Stefan, Elske en Nicole én de vrijdagavond-trainingsleden als fans.

De wedstrijd begon met twee partijen die helemaal voor de winst gingen. Een doelpunt van Chris uit zijn eerste schot zorgde voor een snelle voorsprong, maar Hebbes counterde snel met de 1-1. Ook Rutger pakte zijn eerste doelpunt snel mee, maar weer kwam Hebbes snel terug. Na slechts een paar minuten was er alweer 2x van vak gewisseld. Het volgende doelpunt liet even op zich wachten, maar werd helaas de 2-3 voor de gasten uit Utrecht. Gelukkig wist ook Amsterdam Hebbes strak te houden en maakten Gea-marit en Jasper de stand tot 4-3. Geen van de teams kon meer dan 1 punt verschil creëren tijdens de eerste helft en na de tweede van Gea werd er thee gedronken met 5-5 als ruststand.

Het bleek dus dat beide verdedigingsvakken de zaakjes goed op orde hadden en de wedstrijd aardig dicht hielden. Het zorgde wel voor veel fouten bij beide partijen: ballijnen werden dichtgezet, diepteballen werden makkelijk uit de lucht geplukt en ballen werden in de handen van een voorverdedigende tegenstander gegooid. Er zijn dan ook aardig wat doelpunten uit vrije ballen en strafworpen gevallen. Maar dat wil zeker niet zeggen dat er geen mooie goals werden gemaakt!

Beide partijen kwamen het veld weer op voor de tweede helft, met het idee dat er 2 punten te halen vielen. Iedereen was scherper en er vielen dan ook meer doelpunten in dezelfde 35 minuten. Stefan was er inmiddels ingekomen voor Chris en ook Elske mocht Sanne aflossen. S.K.V. Amsterdam begon sterk aan de tweede helft en sloeg dan ook meteen een flink gat. Jasper en Ciska zorgen voor de eerste 2 punten, waarna Gea-marit een strafworp meekreeg die Job mooi over het randje van de korf heen gooide. Hebbes scoorde eenmaal, maar door een doorloper van Jasper en een stip van Rutger stond Amsterdam opeens op 10-6. Hebbes gaf zich echter nog niet gewonnen en werkt zich via 11-9 (met ook Rutgers 3de doelpunt) naar 12-12 met alleen een doorloper van Job ertussen. De voorsprong was onverwacht snel geslonken en Amsterdam moest oppassen dat het niet de 2 punten zou verspillen in de laatste paar minuten. Gelukkig was Stefan de redder in nood, die met een mooi afstandsschot de wedstrijd op slot gooide. Een zwaarbevochten 13-12, die door een mooie teamprestatie is binnen gehaald!

Net als tegen DKV werd de wedstrijd weer op het einde opeens nog heel spannend, maar pakte Amsterdam toch wéér de punten. Als het spel volgehouden kan worden, kan er zeer positief vooruit gekeken worden naar de komende wedstrijden, waarvan de eerste tegen de Eemvogels uit Soest zal zijn. Voorlopig kan er in ieder geval gevierd worden dat er 6 punten uit 3 wedstrijden gehaald zijn, de koppositie is gepakt en als enige team uit de poule nog geen wedstrijd verloren is. Dat smaakt naar meer! Misschien wel aanstaande zaterdag om 16.00 uur in Soest waar het competitieteam het mag opnemen tegen de Eemvogels.