Batavierenracecommissie – de update!

Nog twee en een halve maand te gaan en dan kan SKV zich weer gaan uitleven op de ‘Batavierenrace’. Tijdens deze jaarlijkse wedstrijd rennen 25 studenten per team van Nijmegen naar Enschede. Met 9000 deelnemers is dit de grootste estafetteloop van de wereld, natuurlijk gevolgd door het grootste studentenfeest van de Benelux. S.K.V. Amsterdam doet al jaren mee aan dit evenement en ook dit jaar is er een deelnamebewijs bemachtigd. Hoe gaat het de Batavierencommissie (BaCo) eigenlijk af om dit allemaal te organiseren?

Nog 80 dagen tot dit toffe evenement weer begint, hebben jullie er al een beetje zin in?

Een beetje? Een beetje boel! Dit winterse weer doet ons hevig verlangen naar de warmte van een SKV-bus, chillen tussen de tentjes in een mager zonnetje en drankspelletjes op de camping om 1 uur ‘s middags… (en ohja, kilometers rennen natuurlijk!)

Om dit verlangen te sussen, gaan we al aan de slag: de grote puzzel van de etappe-indeling wordt gemaakt, boodschappenlijstjes in elkaar geflanst, SKV’ers opgejaagd om nu toch echt hun aanbetaling te doen, de eindetappe wordt verloot, etc.

Hoe hard zijn de aanmeldingen gegaan/zit het team al helemaal vol?

SKV’ers zijn al lang bekend met dit te gekke studentenweekend, maar ook veel nieuwe leden hebben zich dit jaar ingeschreven! Op dit moment hebben we 22 aanmeldingen. Er zijn dus nog drie plekjes over; er zijn nog een paar twijfelaars die zich snel moeten inschrijven, anders zijn deze plekjes weg! Wanneer een deelnemer nog een vriend(in) weet die eigenlijk toch wel graag meewilt, mag dit zeker ook. Dit evenement is niet alleen voor SKV’ers maar voor iedereen die van een goed feestje houdt!

Maarre, 25 SKV’ers met een busje… Is dat nou wel zo’n goed idee?

Waarschijnlijk niet. Maaaar uit slechte ideeën komen de beste verhalen! Het mooie van de Batavierenrace is dat je als deelnemer van SKV je nergens druk om hoeft te maken; wij staan helemaal ready voor alle probleempjes en ook (grotendeels) voor de kilometers! Vonne zal voornamelijk de nachtploeg door het donker begeleiden en Ciska zal met de middagploeg gaan rondtouren. Onze BaCo stagiair Jasper heeft de verantwoordelijkheid voor de ochtendploeg, tenminste, als hij z’n rijbewijs eens haalt…

Welke tips van jullie voorgangers gaan jullie (weer) sowieso gebruiken dit jaar?

OV-fiets! De NS is niet altijd onze beste vriend, maar de OV-fiets is toch wel echt een uitvinding. Tijdens de estafetteloop heeft elke loper van onze ploeg altijd een fietser bij zich. De fietser zorgt voor de support, afleidingspraatjes, roddels en is er om je letterlijk op het rechte pad te houden. In het verleden is er gedoe geweest met het regelen van een goede fiets (wie wil nou z’n fiets uitlenen aan 25 SKV’ers…), maar dankzij de NS komt dit helemaal goed.

Zijn er nog opvallende veranderingen dit jaar?

Er is een nieuwtje vanuit de Batavierenrace organisatie zelf; de nachtploeg gaat iets veranderen! ”Vanwege het 9e lustrum van de Batavierenrace zal de eerste etappe starten vanaf de Grote Markt in Nijmegen, in plaats van op het Radboud Sportcentrum. Voor jouw ploeg zal hierdoor wel het een en ander wijzigen. In plaats van de gebruikelijke start om 00:00 zal de 45e Batavierenrace op 28 april om 22:30 starten op de Grote Markt in het centrum van Nijmegen. De finish ligt op het Radboud Sportcentrum. Vervolgens zal de race daar om 00.15 met een herstart in startgroepen verder gaan. De centrumetappe wordt een herenetappe van 5,4 km met een steile helling. Net als bij de slotetappe in Enschede valt ook hier een mooie prijs te winnen. ” Oftewel nog meer feest voor de nachtploeg!

Leave a Reply