Een k*tjong leidt SKV naar een zakelijke overwinning

De tweede wedstrijd van het seizoen werd gespeeld in Diemen, tegen DKV Victoria. Een late wedstrijd (18.00 plaatselijke tijd) gecombineerd met een geslaagde activiteit de dag ervoor, zorgde voor slaperige koppen terwijl onze helden de wedstrijd van DKV Victoria 2 aanschouwden. Hierna kon de energie worden opgeladen tijdens een lange warming-up, waardoor iedereen weer fris en fruitig aan de start stond. Een kwartier voor het beginsignaal was ook eindelijk de coach gearriveerd, die 20 minuten extra van Diemen heeft genoten op de fiets. Wel had de coach goed doordat DKV Victoria het ons wel eens moeilijk zou kunnen maken door hun ervaring. Het devies was daarom veel bewegen en veel dubbelen!

Na het eerste fluitsignaal was al snel duidelijk dat SKV de betere ploeg had. SKV creëerde de kansen, terwijl het verdedigend ook vaststond. Er werd ook snel en verdiend een voorsprong genomen. Na een paar doelpunten, kwam hetzelfde probleem als vorig week weer aan het licht: scoren. Eén SKV vak had 10 kansen per aanval zonder doelpunt. Gelukkig had het andere vak het verdedigend prima op orde, waardoor de voorsprong in stand bleef. Hidde zat zelfs zo dicht op zijn tegenstander dat hij per ongeluk op zijn voet is gaan staan. De heer ging met een flinke kreet ‘K*TJONG DAT IS NOU AL DE ZOVEELSTE KEER’ naar de grond. Volgens de rest van het vak had de heer het deze keer nog netjes gehouden en werd het akkefietje opgelost met een klopje op de schouder. En dat was niet het enige slechte nieuws, Femke ging in de eerste helft al door haar enkel waardoor ze de tweede helft alleen onder de korf heeft gestaan, en dat vak het daardoor alleen maar moeilijker kreeg om te scoren.

De tweede helft ging door zoals de eerste was geëindigd: zonder veel hoogtepunten en zonder veel doelpunten. Er was wel veel gezelligheid met de tegenstanders en het concept ‘studentenkorfbal’ is meerdere keren uitgelegd. Een goede wedstrijd om onszelf te promoten! Nadat de tegenstanders erachter kwamen dat Hidde nog maar 20 jaar is en Femke zijn nog jongere zusje is, vielen de doelpunten in de laatste paar minuten opeens wel. De wedstrijd werd zo afgesloten met een zakelijke, maar verdiende 13-7 overwinning.

Toen de zon bijna onderging, was het voor SKV ook tijd om (als laatste!) het terras van DKV Victoria te verlaten en nog wat eten op te zoeken. Aanstaande zaterdag staat er weer een thuiswedstrijd op het programma tegen EKVA om 14.25, dus kom ons ook dan weer aanmoedigen op weg naar het kampioenschap!