Een nieuw begin, een nieuwe coach en de oude (vertrouwde) drankjes

Na de coronastop van een half jaar, begon op zaterdag 5 september eindelijk de competitie weer. Dit veldseizoen heeft SKV helaas afscheid moeten nemen van trainer/coach Rutger en van Shanna, Fenna en Kim. Gelukkig lopen er bij SKV genoeg gemotiveerde studenten rond, die met alle plezier de lege plekken hebben opgevuld. Een warm welkom aan Veere en aan de nieuwe coach Stefan!

Op het veldseizoen heeft SKV zich daarnaast ook teruggetrokken uit het wedstrijdkorfbal, zodat er alle tijd is om aan elkaar te wennen en wellicht wat meer overwinningen te behalen. Na een korte voorbereiding met een oefenpotje tegen Sporting West 3 (de uitslag doet er niet toe) was het tijd voor de eerste competitiewedstrijd tegen oude bekende DOC. Vorig jaar zijn de enige twee punten van het halve jaar gewonnen van DOC, en dit zou dus een mooi openingswedstrijd worden.

Het fluitsignaal klonk om exact 13.20 en meteen was duidelijk dat SKV de overhand hand. Met vloeiend spel, volgens Stefan’s korfbalfilosofie, werden de kansen aaneengeregen. Helaas was de scherpte duidelijk nog niet aanwezig, waardoor SKV op een enorm laag scoringspercentage kwam in de eerste helft. Met een stand van 6-4 werd er gerust, onder andere doordat Veere haar basisdebuut opluisterde met een doelpunt. In de tweede helft werd duidelijk dat ook de conditie van SKV niet optimaal was, met een hoop zware benen en minder goede kansen als gevolg. DOC had hier helaas minder last en begon ook nog eens raak te schieten. Met een minuut of 10 op de klok, was de stand opeens 9-9. Gelukkig kon SKV aan de hand van supersub Nina nog 3x scoren, wat genoeg bleek voor een benauwde, maar verdiende 12-11 overwinning. Als we de komende weken ons schot weer wat hebben hervonden, moet SKV de magische grens van 20 doelpunten voor het eerst in jaren weer kunnen doorbreken.

Het nadeel van een thuiswedstrijd tegen DOC is dat er geen bezoek kan worden gebracht aan snackbar Henk, maar gelukkig had Sporting West aan een oplossing gedacht. Zij ondertekenden een contract met Bonarius en dat werd samen met hun overwinningen gevierd met grote pannen pasta en een hoop bezoekjes aan de vertrouwde bar. De eerste overwinning op onze vrienden van DOC kon zo tot laat op de avond gevierd worden.

Zaterdag is het de beurt aan DKV Victoria om de kracht van een vernieuwd SKV te ondervinden! De wedstrijd is om 18.00 op Sportpark De Diemen, tot dan!