Eindelijk een echte mannenavond!

Precies drie jaar geleden organiseerden de mannen van S.K.V. Amsterdam een activiteit voor de vrouwelijke leden. Er werd gekookt, gestijldanst en gepubquizd , maar in alle jaren daarna volgde er geen tegenprestatie: typisch weer een vrouwendingetje. Afgelopen week was het dan eindelijk tijd: De vrouwen organiseerden een avond voor de mannen!

Vol verwachting fietsten wij, de mannen van S.K.V. Amsterdam, door de poorten van Triaz. Wat zouden de vrouwen voor ons in petto hebben op deze vrouwen-voor-de-mannen-avond? De zon scheen, het bier stond koud en er lag een voetbal klaar, dat was in ieder geval duidelijk.

We werden verwelkomt bij binnenkomst: “Welkom heren, jullie kunnen je even omkleden en dan 1 biertje drinken voor we met de activiteit beginnen”. En zo begonnen we 15 minuten en twee en een half biertje later aan de geplande activiteit. We bleken uiteindelijk een masterclass american football van de Headcoach van het Nationaal team American Football U19, de Dutch Junior Lions, te krijgen, wat onze testosteronlevels weer kon ophogen. Na een warming up en een aantal oefeningen werd er geëindigd met ‘kwalleballen’. Twee lange kussens aan weerszijde van het speelveld waren de touchdown-zone en met 4 mannen moesten we het opnemen tegen 5 vrouwen. Het bleken echter niet alleen de mannen te zijn waar de testosteron zijn pieklevels haalde. Er werd geduwd, getrokken en getackeld, maar uiteindelijk moesten de dames toch hun verlies nemen (en gelukkig maar!) met een 7-4 eindstand.

De avond werd vervolgd met een all-you-can-eat aan burgers. Alleen al het kijken naar de vrouwen die in de keuken aan het kibbelen waren om alles voor ons te verzorgen was al maximaal genieten. We besloten daarom maar met zijn allen op een rijtje te gaan zitten met onze blikken richting de dames (daar zaten natuurlijk verder geen achterliggende redenen achter). Met een bierproeverij werd het feest afgesloten en moesten wij helaas erkennen dat het opnieuw een jaar of 4 ging duren voor we weer vertroeteld gingen worden door de dames. Wat we wel hebben geleerd is dat hoe lang het ook moge duren, als het eenmaal gebeurt, was het de wachttijd meer dan waard.

Leave a Reply