Hoe mooi was 2017? Schittermagisch mooi!

Het is nu alweer een tijdje 2018 maar we blikken nog even terug op het voorgaande jaar door middel van een jaaroverzicht. Dit doen wij per drie maanden, omdat drie bier beter is dan twee en drie een mooi getal is.

Januari t/m Maart
Het competitieteam had een leuke tijd in de derde klasse waarin hard gestreden werd tegen verschillende (Friese) tegenstanders. De winst kwam in enkele wedstrijden dichtbij maar wist steeds net niet te worden binnengesleept. Tijdens de DomCup trokken wij ten strijde met maar liefst twee teams, een voorbode voor de toekomst van de vereniging? Tijdens het lustrumgala kwamen oud en nieuw samen en was er ruim tijd voor dansjes en drankjes. De uitnodiging van de lustrumreis werd verstuurd en velen meldden zich aan voor deze bij voorbaat mooie reis.

April t/m Juni
De Batavierenrace was een groot succes! In een sterk deelnemersveld stak S.K.V. Amsterdam boven (een groot deel van) de rest uit en werd maar liefst de 115de plek behaald. Een unicum voor de vereniging. Een recordaantal deelnemers deed in mei mee aan de IJCup die letterlijk en figuurlijk een great success again kan worden genoemd. Het nieuwe format met mixteams bleek bij veel deelnemers geliefd. In juni was het tijd voor de lustrumweek met mooi weer, leuke activiteiten en veel gezelligheid. Ook speelde de vereniging een heuse interland, onder leiding van vedette Jasper ‘Jeppie’ Voortman werd Zweden met 18-7 verslagen. Eind juni wordt in een bijzondere ALV het pleit voor de verhuizing beslist, S.K.V. Amsterdam verhuist van de locatie van Triaz naar die van Sporting West.

Juli t/m September
In Ljubljana en Zagreb werd de boel op stelten gezet en de mol ontmaskerd. Tests werden gemaakt en liederen gezongen. De lustrumreis was een groot succes, lees de verslagen nog eens terug op de website. Een nieuw promotiefilmpje komt online, featuring onze eigen mascotte Maarten Kiers en topkorfballer Tim Bakker. De zomertrainingen onder leiding van Marcel Meijerink, ja de vader van, worden drukbezocht. Een vernieuwd competitieteam begint aan het seizoen, de rappe Amsterdammers behalen in de veldcompetitie vier punten. Klasbak Gerrie Schuiling besluit er toch nog maar een seizoen aan vast te plakken. Eind september treedt bestuur XVI aan, het nieuwe bestuur is bij voorbaat al zwanger en heeft moeite om de rest van de vereniging niet te besmetten. Toch slaat zij zich door haar eerste vergadering en begint vol goede moed aan het nieuwe boekjaar.

September t/m December
Samen met Sporting West worden meerdere activiteiten, onder andere een pubquiz en een beerpongtoernooi, georganiseerd. De verhuizing bevalt bij de leden en de samenwerking met de nieuwe partner verloopt voorspoedig. Het competitieteam gaat de zaal in en haalt in het eerste deel van de competitie al vijf punten, eentje meer dan op het veld. Dertien nieuwe leden overleven de heftige ontgroeningsperiode en mogen de rood-zwarte kleuren verdedigen. De nieuwe leden vinden steun in de tweede jaarclub van de vereniging genaamd de Welpjes. Als slotstuk van het eerste deel van de zaalcompetitie verslaat het competitieteam de koploper. Ook in de Barometer blijven de punten maar binnenstromen, in 2018 zal de plek in de top drie verdedigd moeten worden!

2018
De verwachting van 2018? Vooral heel veel plezier, korfbal, punten scoren, bier, tekielja en zonnestralen. Als eerste op de lijst de Domcup, dit jaar weer met twee teams? In maart mogen alle leden van de vereniging hun mooiste pak en jurk aan voor het gala, wie zorgt dit jaar voor een nieuw lijntje? Ook voor de batavierenrace zijn hoge verwachtingen, want gaan we het record verbreken en hoger dan 115de worden? Veel goede vooruitzichten, only time can tell hoe schittermagisch 2018 voor de vereniging gaat worden.

Leave a Reply