Interland: Amsterdam – Zweden

Spelen voor je nationale team is slechts voorbehouden voor de crème de la crème binnen een sport. Dirk Kuijt, Noami van As, Robin Haasse, Mick Snel, noem ze maar op. Bij S.K.V. Amsterdam zagen wij ons graag in dit rijtje sporters, want hé, wie wil er niet in een rijtje staan met Dirk. Zo gezegd, zo gedaan.

Zaterdag 20 mei om 14:00 begon de wedstrijd Amsterdam(/Nederland) – Zweden in de Groen-Geelhal in Wormer. In de aanval waren Jasper, Jesse, Roseanne en Denise te vinden, waar Rutger, Lars, Vera en Nikki de eerste verdediging op zich namen. Ook Linda kwam na 15 minuutjes het veld in om haar internationale talenten te laten zien en Yorin speelde de laatste 15 minuten voor Lars. Zweden begon met 5 Nederlandse Zweden, waaronder Lennert (oud-SKV!) en enkele Zweedse Zweden.

Vanaf minuut 1 was duidelijk dat het Zweedse team een grote spreiding in het korfbalniveau had tussen de spelers, waardoor je de ene minuut een aanval van 10 schoten kon hebben en je na een wissel weer beschamend kon worden geblokt tijdens je schoten. De openingstreffer was desalniettemin voor de gasten uit het hoge Noorden. Amsterdam Nederland kon counteren met 4 mooie doelpunten en pakte een voorsprong die niet meer uit handen zou worden gegeven. Het was een wedstrijd waarin lekker gecombineerd kon worden, iedereen zijn schoten en doelpuntjes mee kon pakken en ook de tegenstander een lekker wedstrijdje kon spelen.
De stand deed er dan ook minder toe en zijn wij zelfs nog vergeten te vragen, maar zelf kwamen wij uit op 18-7.

De tap ging pas open om 4 uur, terwijl de wedstrijd al om kwart over 3 afgelopen was. Na enkele SKV’ers met wat kortdurende afkickverschijnselen kon er na 45 minuutjes toch nog even op de nationale eer geproost worden.

Oh en mocht ik ooit een Wikipedia-pagina krijgen, vergeet dan niet [Interland – 1] onder mijn naam neer te zetten.