Lid worden, hoe spannend is dat nou eigenlijk? Nieuwe leden aan het woord!

Janne (22)

Ik weet nog goed hoe vorig jaar mijn zoektocht naar een korfbalvereniging in Amsterdam begon. Na de verhuizing uit het hoge noorden en kende ik vrijwel niemand in de ‘grote stad’, toch maar besloten om mijn korfbal carrière weer op te pakken. Nou is deze carrière nooit heel glansrijk geweest en echt extreem veel talent bezit ik ook niet, maar af en toe eens een training meepakken leek me wel gezellig.
Na wat googelen had ik al snel bedacht dat een burgervereniging af zou vallen. Dit omdat je hier vaak te veel verplichten hebt, zoals twee keer per week trainen en wedstrijden in het weekend. Helaas moet ik ook weekenden werken en valt daarom wedstrijden spelen al snel af. Toen ik mijn zoektocht via internet voortzette, kwam ik terecht bij S.K.V. Amsterdam. Na de website en Facebookpagina te hebben bestudeerd was ik laaiend enthousiast. SKV leek precies te bieden wat ik zocht, namelijk: gezelligheid, feestjes, niet te veel verplichtingen en het ontmoeten van leeftijdsgenoten! Ik besloot dan ook om me aan te melden en hier heb ik tot op de dag van vandaag nog geen spijt van gehad. Er waren dit jaar veel nieuwe leden en werden alle nieuwe leden snel omgedoopt tot ‘Jaarclub de Dwergen’ en de eerste ‘jaarclub’ van S.K.V. Amsterdam was een feit.
Ik heb mijn eerste jaar bij SKV als een ontzettend gezellig jaar ervaren, waarin veel feestjes plaatsvonden en waarin iedereen erg open stond voor nieuwe leden. Bij SKV wordt je met open armen ontvangen en doet veelal iedereen z’n best om je te leren kennen en je bij dingen te betrekken. Je hebt de mogelijkheid om onderdeel uit te maken van de verschillende commissies en ook wordt er op alle niveaus samen gekorfbald. Het grote voordeel van SKV is dat niets moet, maar alles mag. Dit betekent voor mij dat als ik het een keer druk met werken heb, dat ik dan niet verplicht hoef te trainen of verplicht naar de borrel moet. Je kunt zelf dus zo actief zijn als je wilt en dit is erg prettig. Het zijn allemaal toppers bij S.K.V. Amsterdam en ook dit seizoen belooft weer een schittermagisch jaar te worden.

Lotte (20)

September 2016, het begin van mijn eerste SKV jaar. Maar hoe ben ik hier terecht gekomen? Het eerste jaar dat ik in Amsterdam woonde trainde ik nog bij mijn eigen vereniging Antilopen. Ik koos er voor om door de weeks bij SKV Amsterdam te gaan trainen en mijn wedstrijden bij Antilopen te blijven spelen. Daarnaast trainde ik op vrijdag nog een keer met mijn team in Leusden. Nu een jaar later, speel ik nog steeds wedstrijden bij Antilopen en train ik bij SKV omdat het mij zo goed bevallen is.

Na de eerste training bij SKV schreef ik me gelijk in, want het was toch wel heel gezellig. En ik was niet de enige die dat dacht, samen met 9 anderen nieuwe leden startte ik mijn SKV jaar. Zo ontstond er aan het begin van het jaar onze jaarclub. De Dwergen, hoe dat is ontstaan? Gewoon, bij een biertje na de training, omdat we een outfit moesten bedenken voor de borrel met het thema “Kom in z’n geheel als fairytale”. De dwergenmutsen werden uitgezocht en zo gingen we met onze enige echte sneeuwwitje  naar de borrel. Dit was de start van een heel gezellig jaar. Samen naar de borrels, samen eten en samen uit gaan!

Naast alleen het trainen vervulde ik ook een rol in de Braller commissie. Ik werd gevraagd om de Braller in elkaar te zetten. Samen met mijn commissie, die bestond uit drie nieuwe leden en een oud lid, verzorgde wij vier Brallers met de leukste quotes en verhalen. Ik genoot er van! Het fijne aan SKV vind ik dat iedereen welkom is. Of je nou wel of niet goed kan korfballen, iedereen speelt met elkaar. Maar laten we ook zeker niet de gezelligheid vergeten! Er is altijd wel iemand in voor een biertje na training, door de weeks of op de borrels bij Woody’s. Ik vond het heel fijn om met een groep als De Dwergen mijn eerste jaar bij SKV Amsterdam te starten en ben blij dat ik met vier van deze Dwergen mijn eerste bestuursjaar mag starten!

Ralph (20)

Studentenkorfbal, de eerste keer dat ik hier over hoorde was ik al helemaal verliefd. Was het oprecht mogelijk om te korfballen in combinatie met een hoog biertempo? Ja dus. Al gelijk vanaf mijn eerste aanraking met S.K.V. merkte ik dat dit de plek was waar ik me wel kon vermaken de komende jaren. Lekker veel biertjes drinken, leuke activiteiten en ook nog eens fanatiek korfballen (wanneer je er zin in had). Het leuke bij S.K.V. is dat er altijd wel mensen zijn met wie je het kan vinden en hoe vaker je er bent hoe meer je doorkrijgt dat je het met iedereen eigenlijk wel kan vinden. Ik weet niet of het komt door het feit dat we met z’n allen een gediscrimineerde kleine groep samendouchers in dezelfde leeftijdscategorie zijn of dat deze groep mensen toevallig gewoon sociaal is. Geen idee. Boeit niet. Het gaat om het resultaat en dat is super leuk! De maandelijkse borrel is ook iets waar ik als nieuwe S.K.V.’er nu al geen genoeg van krijg. Van te voren wetende dat je dingen gaat doen (tekielja, tekielja, tekielja) waar je de dag erna misschien toch een beetje spijt van hebt. En toch doe je het de volgende maand weer, want leren van je fouten is voor burgers. Een beetje dezelfde situatie doet zich voor op de toernooien, maarja dat hoort er nou eenmaal bij. Lekker de volgende ochtend met alle studentenkorfballers je toernooi voelen is stiekem toch wel fijn namelijk. Kortom was mijn eerste jaar bij S.K.V. Amsterdam super leuk en ben ik blij dat ik hier terecht ben gekomen! (Nog een extra bedankje voor mijn mede-dwergen, die samen met mij de S.K.V. ervaring konden delen!)

Ben jij klaar voor je eerste keer bij S.K.V. Amsterdam? Mail dan snel naar [email protected], kom gezellig een keertje meetrainen en maak kennis met misschien wel de tweede jaarclub der S.K.V. Amsterdam!

Leave a Reply