S.K.V. Amsterdam 1 wint van DOC 1 na sterke tweede helft!

Afgelopen zaterdag mocht S.K.V. Amsterdam om 17:00 uur aantreden tegen het welbekende DOC 1 uit Bussum. Op het veld gaf S.K.V. Amsterdam de overwinning in de laatste minuut  nog uit handen, gelukkig liep het deze keer anders…

Door het blessureleed bij de mannen van S.K.V. Amsterdam begon Tony in de basis acht van S.K.V. Amsterdam. Tony begon samen met Rutger, Ciska en Annemieke in de aanval. Jasper, Stefan, Marit en Nicole mochten in de verdediging starten. Helaas waren de eerste tien minuten niet de allerbeste tien minuten die S.K.V. Amsterdam ooit heeft gespeeld… Gelukkig had S.K.V. Amsterdam genoeg doorzettingsvermogen om de 6-1 achterstand om te buigen naar een 10-8 ruststand.

In de rust werd duidelijk dat het vooral verdedigend beter moest en dat we lekker door moesten gaan met scoren. De tweede helft werd er door beide partijen keihard geknokt voor de overwinning. Na de rust kwam S.K.V. Amsterdam al snel tot 11-11 door onder andere een goal van de goed spelende Tony! S.K.V. Amsterdam kwam zelfs  op een twee punten voorsprong, die helaas ook weer uit handen werden gegeven. Na twee goals van Marit stond het drie minuten voor tijd 15-13 in het voordeel van S.K.V. Amsterdam. Helaas, kon DOC door een slimme doorloopbal en een schot tot 15-15 komen. Met nog minder dan een minuut te spelen  schoot Marit  heel koelbloedig van afstand de 15-16 binnen. DOC kon nog twee ballen gooien en toen floot de scheids af. Wat een heerlijke overwinning van het S.K.V. Amsterdam! Na vele wedstrijden verloren te hebben in de laatste minuut, was het dit keer S.K.V. Amsterdam die aan het langste eind trok.

Na vier speelrondes staat S.K.V. Amsterdam met 6 punten op een mooie tweede plaats. Volgende week vieren we Sinterklaas, dus wordt er geen wedstrijd gespeeld. Twaalf december moet de ploeg,  om 12:00 precies, scherp zijn om de wedstrijd tegen de koploper DKV (IJmuiden) te spelen. S.K.V. Amsterdam hoopt op steun vanuit de vereniging, dus schrijf allemaal alvast in je agenda: 12 dec. 12:00uur, sporthallen de Pijp! Tot dan!

Je kunt ook nog even nagenieten van de wedstrijd door ons scoreverloop op twitter!