Ruime overwinning S.K.V. Amsterdam 1!

Afgelopen zaterdag stond de tweede wedstrijd voor het competitieteam van S.K.V. Amsterdam op het programma, uit tegen Argus 1 in Weesp. Na de nipte overwinning van de week ervoor tegen DKV 1 was het team erop gebrand het deze keer iets minder spannend te laten worden en met een ruimere overwinning terug te keren naar Amsterdam. In het verleden is er zowel gewonnen als verloren van Argus dus we wisten dat het niet makkelijk zou worden, maar dat er zeker kansen waren op een overwinning. Inval coach Marit maakte vanaf het begin af aan duidelijk dat er geconcentreerd aan de wedstrijd moest worden begonnen om op die manier direct een voorsprong te pakken en die vervolgens tot het einde van de wedstrijd vast te houden. Vooral dit laatste zou een uitdaging worden omdat Argus er om bekend staat tot het einde te vechten voor de overwinning. Voor ons een mooie test om te kijken of de trainingen van Jorrit de conditie van het team al wat hebben kunnen opschroeven.

Het eerste aanvalsvak met Job, Jasper, Nicole en Elske wist via een schot van Nicole vrij snel Amsterdam op een 0-1 voorsprong te zetten, helaas kon Argus vlak daarna de 1-1 maken. Het andere vak met Rutger, Stefan, Ciska en Sanne wist gelukkig ook snel te scoren, maar in de beginfase van de wedstrijd zijn beide teams aan elkaar gewaagd en gaat het gelijk op tot het 2-3 staat. Amsterdam heeft het vooral moeilijk met de wegtrek balletjes achter de korf van Argus, maar gelukkig wordt van de fouten geleerd en door meer scherpte onder de korf aan de kant van Amsterdam, wordt het steeds moeilijker voor Argus om te scoren. Ondertussen komt de aanval van Amsterdam steeds beter op gang en kan de voorsprong worden uitgebouwd naar een stand van 3-6 in de rust. Een mooie ruststand en een fijne voorsprong, maar de wedstrijd is nog niet gespeeld. Mede dankzij Marit die dit nog eens extra benadrukt, beginnen we weer scherp aan de tweede helft en kan de voorsprong worden uitgebouwd tot 4-12. De aanvallen in beide vakken verlopen steeds beter en in de verdediging hebben we Argus onder controle. Stefan wordt in de slotfase nog gewisseld voor Thomas zodat ook hij zich nog even kan uitleven op het veld. Uiteindelijk wordt het 6-14 en kunnen we met een opgeheven hoofd terugkeren naar Amsterdam. Marit bedankt voor het coachen en supporters bedankt voor de aanmoediging!

Aanstaande vrijdagavond spelen we een echte kraker om 20.15 uur thuis tegen U.S.K.V. Hebbes 1 (ja, ja die andere studentenvereniging). Zij wonnen hun vorige wedstrijd tegen Andijk met 15-4 dus dat beloofd een spannende wedstrijd te worden. Kom allemaal kijken en juich ons naar die overwinning toe zodat we die eerste plaats in de poule kunnen behouden!

Leave a Reply