S.K.V. Amsterdam 1 – Badhoevedorp 1: Spannend tot en met de laatste minuut!

Na de vroege wedstrijd van vorige week tegen Argus mocht S.K.V. Amsterdam afgelopen zaterdag om 20:45(!) aantreden tegen Badhoevedorp. Menig SKV’er kon hier niet zo goed tegen en had nog behoefte aan wat cafeïne voor de wedstijd. Na de nodige kopjes koffie kon iedereen er weer tegenaan en kon de wedstrijd beginnen.

Op het veld werd ook al tegen Badhoevedorp gespeeld, maar die wedstrijd werd helaas verloren. Het was dus zaak om scherp te beginnen en zo te laten merken dat de punten deze keer in Amsterdam zouden blijven. Dit werd voor de wedstrijd ook nog duidelijk verteld door Maarten, die door een blessure was gebombardeerd tot coach. De eerste aanval bestond uit Ciska, Annemieke, Jasper en Stefan en de eerste verdediging werd gevormd door Nicole, Floor, Rutger en Jesse.

Het eerste doelpunt was voor Badhoevedorp, maar dit werd al snel gevolgd door een vrije bal van Ciska. S.K.V. Amsterdam probeerde constant de score uit te breiden, maar het was toch steeds Badhoevedorp dat de voorsprong pakte. Gelukkig bleven de Amsterdammers steeds de aansluiting houden door lekker mee te blijven scoren en met een stand van 6 – 8 kon er gerust gaan worden.

In de rust werd er door Maarten nogmaals op gehamerd dat er feller en fanatieker gespeeld moest worden om de wedstrijd te kunnen winnen. Dit resulteerde in een snelle goal na rust en niet veel later de gelijkmaker. Vanaf dat moment ging het echt gelijk op en kon de wedstrijd alle kanten op. S.K.V. Amsterdam probeerde door fanatiek spel een voorsprong te nemen maar het verschil werd nooit groter dan 2 punten. Een paar minuten voor tijd leek Badhoevedorp zelfs de wedstrijd te gaan winnen door een voorsprong te nemen van 2 punten, maar door doelpunten van Nicole en Ciska in de laatste paar minuten kon dit voorkomen worden. De wedstrijd eindigde in een 14 – 14 gelijkspel en de punten werden verdeeld.

Door dit punt komt S.K.V. Amsterdam op 4 punten te staan en staat daarmee nu gedeeld tweede. Volgende week zullen de Amsterdammers afreizen naar Bussum voor een wedstrijd tegen DOC 1. Op het veld gaf S.K.V. Amsterdam 1 haar voorsprong uit handen en werd er nipt verloren tegen DOC 1 (15-16). Er zal een overwinning nodig zijn om bovenin meet te blijven draaien, maar aangezien DOC 1 een inmiddels bekende tegenstander is voor S.K.V. Amsterdam zal het aan de voorbereiding niet liggen!