S.K.V. Amsterdam 1 speelt sterk tijdens de voorbereiding.

Maandag 25 augustus mocht Amsterdam zich in de zomerse regendruppels warm lopen voor hun tweede oefenwedstrijd van dit seizoen. Nadat 1,5 week daarvoor VZOD A1 met grote cijfers werd verslagen moest ook VZOD 2 het zien op te nemen tegen het nieuwe samengestelde competitieteam van S.K.V. Amsterdam. Met een nieuwe trainer/coach en nieuwe spelers werd de wedstrijd meteen sterk geopend. Er werd veel druk gegeven in de verdediging waardoor VZOD meteen hard moest werken. Ook VZOD was goed aan het verdedigen, maar ons vlaggenschip wist daar omheen een goede weg naar de korf te vinden. Sanne opende de score met een reeks mooie doorloopballen voor S.K.V. Amsterdam 1. Voor de rust wordt voorsprong vergroot naar 4-6 door snel korfbal, mooie aanvallen en mooie schoten.

Het hoge tempo en goede spel wist de selectie van S.K.V. Amsterdam ook de tweede helft vast te houden. Vooral de verdediging was sterk en heeft in de tweede helft maar 1 doelpunt tegen gekregen. De aanval bleef nog even door scoren en via twee mooie schoten van Ciska en doelpunten van Job en Thomas stond de laatste minuut 5-10 op het scorebord. Trainer/coach Jorrit de Grutter wil in die laatste minuut graag ‘nog eentje!’ zien. Jasper heeft hier goed naar geluisterd en gooit de bal nog een keer richting de korf wat zorgt voor de mooie eindstand 5-11.

Een goede oefenwedstrijd waarmee het team met een positief gevoel aan de nieuwe competitie kan beginnen. Aankomende zaterdag, 30 augustus, speelt S.K.V. Amsterdam 1 haar eerste wedstrijd tegen DKV 1. Vorig seizoen verloor S.K.V. Amsterdam 1 twee keer nipt van DKV 1. Benieuwd of de nieuwe selectie samen met Jorrit de Grutter hier verandering in kan brengen? Kom kijken! 30 augustus, 17.00, van Heenvlietlaan 6!