S.K.V. Amsterdam 1 verliest in slotseconden van DOC 1

Op zaterdagmiddag rond 5 uur stond de wedstrijd S.K.V. Amsterdam – DOC Bussum op het programma. Samen bezetten zij de 4de plaats uit poule 4F met 10 punten uit 10 wedstrijden: een belangrijke wedstrijd voor beide partijen dus. Het aanvalsvak begon met Roseanne, Silke, Mick & Rutger. Het eerste verdedigingsvak werd gevuld door Sanne, Ciska, Stefan & Jasper.

De wedstrijd begon en zowel DOC, als Amsterdam waren meteen scherp. Silke kon al snel de openingsgoal op haar naam schrijven, maar ook de gasten uit Bussum pakten meteen hun doelpunten mee. Ook in de volgende minuten trok DOC weer snel bij na 2x een doelpunt van Rutger. Dankzij een strafworp van Ciska en Sanne bleef Amsterdam wel steeds opnieuw het voortouw nemen. Op 5-4 schoot Rutger er opnieuw een mooi schot in en tekende hij voor alweer zijn derde doelpunt van de zes Amsterdamse goals.  Na deze 2 punten voorspong moest de score uitgebouwd gaan worden, maar net voor het einde van de eerste helft was het DOC die het mandje makkelijker wist te vinden. Vier keer wisten zij te scoren zonder dat S.K.V. Amsterdam hier iets tegen wist te doen. Net voor rust gooide Stefan de aansluitingstreffer erin en zo ging het fluitje met 7-8 op het scorebord.

De uitwedstijd in Bussum eindigde door een sterke wedstrijd van Amsterdam in 9-16. Tijdens de rust was duidelijk dat het deze zaterdag niet zo makkelijk zou gaan worden als een paar maanden geleden. DOC en Amsterdam deden zeker niet onder voor elkaar, maar als alles gegeven zou worden in de tweede helft moest SKV de voorsprong weer terug kunnen pakken. Zo begon de tweede helft en met een afstandsschot bracht Jasper de stand weer in balans. In de 20 minuten daarna was het DOC die steeds het eerste doelpunt scoorde, maar met opnieuw 2 doelpunten van Rutger en een van Jasper forceerde de studenten toch steeds weer het gelijkspel. Halverwege deze periode loste Gea-marit Roseanne af. Nadat de 11-11 erin lag ging Amsterdam een goede fase tegemoet, terwijl DOC juist begon te worstelen met hun spel: een gele kaart voor de coach en 2 opvolgende gele kaarten voor een speelster tot gevolg. Ciska gooide haar vrije bal erin en een mooi wegtrekballetje van Stefan zorgde hij voor de eerste keer in de tweede helft voor een voorsprong van 2 punten. Na een toebedeelde strafworp leek Amsterdam het eerste team te worden wat met 3 punten voor zou komen te staan, maar het leek niet te mogen deze wedstrijd. Met nog maar enkele minuten te gaan probeerde Amsterdam de wedstrijd uit te spelen, maar zette nu DOC nog even aan. Twee doelpunten op rij zorgden voor een gelijkspel en tot overmaat van ramp wist DOC ook een derde te scoren. Met nog anderhalve minuut op de klok probeerde Amsterdam dan in ieder geval nog maar een gelijkspel aan de wedstrijd over te houden, maar doelpunten werden niet meer gescoord.

Eindstand: 13-14

Het was een wedstrijd die vanaf het begin alle kanten op kon gaan en ook alle kanten op is gegaan. De hele wedstrijd wist geen van de teams meer dan 2 punten op de ander uit te lopen. De 6de nederlaag voor S.K.V. Amsterdam dit zaalseizoen en ook deze valt weer in het rijtje nipte nederlagen: 11-12, 17-18, 7-8, 17-15, 16-14 zijn de eerste verloren wedstrijden. De 5 gewonnen wedstrijden worden wel steeds dik gewonnen met gemiddeld 8 doelpunten meer dan de tegenstander, waardoor Amsterdam toch nog een doelsaldo heeft weten te maken van +31. De potentie om bovenin mee te draaien is er dus zeker en er wordt erg goed spel afgeleverd, maar helaas komt het er net niet uit als het belangrijk is.

Met nog 3 wedstrijden te gaan moet Amsterdam nog naar Noord om de nummer 3, Vlug & Vaardig, terug te pakken na de 17-18, nog naar Andijk om revanche te nemen op de 7-8 en komt de koploper op 7 maart naar Amsterdam, wat eerder 17-15 was. Allemaal tegenstanders die nipt hebben gewonnen, waardoor het nog 3 hele spannende weekenden zullen worden. Mocht Amsterdam de 4de plek nog terug willen pakken van DOC zullen alle drie de wedstrijden moeten worden gewonnen en dat zal dan ook zeker een mooi doel zijn om na te streven. Winnen met 1 punt verschil zou voor de verandering eens leuk zijn 😉