S.K.V. Amsterdam 1 – Vlug & Vaardig 1

Na een mooie wedstrijd met goed spel van beide kanten is het SKV Amsterdam helaas niet gelukt om er met de punten vandoor te gaan in de Amsterdamse derby tegen Vlug en Vaardig. In het begin kreeg SKV Amsterdam maar geen vat op de tactiek van het team uit Amsterdam Noord. Hierbij schoten ze een grote hoeveelheid ballen vanaf de middenlijn, zonder dat er ook maar een vang werd opgezet. Het percentage wat daarvan werd gescoord was nog bijzonder hoog en Amsterdam keek dus al snel tegen een achterstand aan. Samen met een scheids die al een vrije bal weggaf als je ook maar met je kleine teen de paal raakte (letterlijk! ), moest SKV even inkomen in de wedstrijd en de tactieken aangepast. Met de juiste aanwijzingen van vervangend coach Kelly, werd er meer druk gezet en werd er enigszins teruggekomen in de wedstrijd. De aanvallen van SKV Amsterdam waren deze wedstrijd namelijk prima in orde. Waar er vorige wedstrijd…en maar 7 en 9 doelpunten vielen, zijn er nu maar liefst 15 ballen de mand gepasseerd. Ook de, bij het competitieteam welbekende, ‘2de-helft-dip’ is deze week eens overgeslagen; de tweede helft werd er zelfs beter gespeeld dan de eerste. In die 2de helft werd er lange tijd aan weerszijden gescoord, waardoor het doelpuntenverschil op 6 punten bleef hangen. Met een prima slotfase wist Amsterdam dit zelfs nog terug te krijgen naar 4 punten, maar moest toch met de eindstand 15-20 genoegen gaan nemen.

SKV Amsterdam trok uiteindelijk aan het kortste eind, maar de verbeteringen in het team waren merkbaar en het niveau tijdens de wedstrijden stijgt. Na wedstrijden tegen de vermoedelijke top-3 van de competitie, zullen de komende 3 wedstrijden tegen de onderste helft van de ranglijst zijn. Zeker niet om te onderschatten, maar als er punten gehaald willen worden, dan moet dat in de komende weken. Er kan dus weer positief vooruit worden gekeken met de wedstrijd van zaterdag in het achterhoofd.Meer weergeven