S.K.V. Amsterdam 1 wint met een monsterscore!

Deze week stond SEV,  Sport En Vriendschap, op het programma voor de ploeg van coach Marit. De uitwedstrijd in Leidschendam werd al met 9-18 gewonnen. Het doel was dus duidelijk: deze wedstrijd moest gewonnen worden. Echter moest onderschatting voorkomen worden. Marit gaf voor de wedstrijd aan dat de spelers scherp aan de wedstrijd moesten beginnen.  In de RAI startte om 16.50 het duel tussen S.K.V.  Amsterdam en SEV. In de aanval begonnen Job, Stefan, Sanne en Nicole. De verdediging bestond uit Jasper, Rutger, Silke en Roseanne. Voor Roseanne was dit haar debuut dit seizoen in het competitieteam van S.K.V. Amsterdam. Roseanne neemt het plekje over van Elske, die de komende maanden in de Filipijnen verblijft.  De bank werd warm gehouden door de reserves Gea-Marit, Ciska en Maarten en onze trouwe supporters.

Zoals besproken begon S.K.V. Amsterdam scherp aan de wedstrijd. Na 2 aanvallen stond de ploeg 2-0 voor. Het andere vak ging vrolijk door met scoren. Jasper schoot de 3-0 erin. Vervolgens was het Silke die de 4-0 scoorde. Helaas kon deze ruime voorsprong niet behouden worden. Via een strafworp en een doorloopbal veranderde SEV de score in 4-2. Gelukkig gaf Silke hierop snel antwoord en legde zowel de 5-2 en de 6-2 erin. Halverwege de eerste helft was het Job die de 7-2 scoorde. SEV veranderde de score via een afstandschot in 7-3. Silke was nog niet uit gescoord en schoot snel de 8-3 en 9-3 erin. Het volgende doelpunt was uit handen van de ploeg uit Leidschendam, 9-4. Op slag van rust was het SKV Amsterdam die nog de 10-4 scoorde. De ploeg ging dus met een ruime voorsprong de kleedkamer in.

Na de rust begon SEV helaas niet heel erg scherp. Er werd namelijk gestart met zeven spelers in plaats van acht. Na een korte onderbreking kon de tweede helft dan echt begonnen worden met 16 spelers binnen de lijnen. Het was Silke die de score opende 11-4. Na dit doelpunt stopte S.K.V. Amsterdam helaas even met scoren. Verdedigend ging het echter prima waardoor er 10 minuten geen doelpunten vielen. Het was natuurlijk Silke die de 12-4 scoorde. Zoals twitter al vermelde, was Silke duidelijk op dreef. Dit was alweer haar zesde doelpunt deze wedstrijd!  Na dit doelpunt betrad Maarten het veld. Maarten, die nog maar een keer getraind heeft bij S.K.V. Amsterdam, maakte een goed debuut. Na een paar minuten scoorde hij zijn eerste doelpunt voor S.K.V. Amsterdam. Hopelijk mogen er nog vele volgen! Halverwege de tweede helft was het SEV die hun eerste doelpunt in de tweede helft scoorde. Ook Rutger pakte zijn doelpunt mee en schoot de 14-5 erin. Vervolgens was het SEV die de 14-6 scoorde. Via een korte kans van Nicole en een strafworp uit de handen van Job veranderde de stand 16-6.  Tien minuut voor tijd betrad ook Gea-Marit het veld. Gea-Marit viel goed in, zij scoorde al snel de 17-6. Door een goede samenwerking van Jasper en Silke, was het Jasper die vervolgens zijn tweede doelpunt scoorde! Maarten vond 1 doelpunt tijdens zijn debuut niet genoeg, hij schoot er dus nog maar één in! Net voor het einde van de wedstrijd was het Job die via een strafworp het 20e doelpunten voor de ploeg van S.K.V. Amsterdam! Het was een prima wedstrijd voor de ploeg uit Amsterdam, die uiteindelijk met 20-6 wonnen van SEV.

Het was dus een zeer doelpuntrijke wedstrijd. Hopelijk mogen er nog veel van deze wedstrijden volgen. Op het moment staat S.K.V. Amsterdam op de 4e plaats in 4e klasse F, één punt achter  Vlug & Vaardig die op de 3e plaats staat. Volgende week staat ESDO op het programma. Dit belooft een spannende wedstrijd te worden. S.K.V. Amsterdam heeft al twee keer nipt verloren van ESDO, hopelijk kan S.K.V. Amsterdam volgende week wél de punten behouden.