S.K.V. Amsterdam begint goed aan het zaalseizoen!

Zaterdag 7 november was het eindelijk weer zover, de start van het zaalseizoen. Na een wisselvallige eerste helft veld is S.K.V. Amsterdam gebrand om bovenin mee te gaan doen in de zaalcompetitie. Hiervoor moet S.K.V. Amsterdam zowel bekende als onbekende tegenstanders gaan verslaan en daarbij mag het direct beginnen met de meest bekende; Vlug & Vaardig uit Amsterdam Noord. Een tegenstander waar op het veld wél van werd gewonnen en dus zeker een mogelijkheid om goed het zaalseizoen tegen te beginnen. Aangezien S.K.V. Amsterdam later op de dag richting Antwerpen ging vanwege het WK korfbal werd de wedstrijd al vroeg in de ochtend gespeeld. Om te zorgen dat S.K.V. Amsterdam fel en scherp aan de wedstrijd zou beginnen was coach Job ingeschakeld. Job hamerde erop dat we fel, scherp en ons vooral met ons eigen spel moesten bezig houden.

Dit strijdplan moest dan worden uitgevoerd door: Maarten, Willem, Ciska en Annemieke in de aanval en Jasper, Jesse, Marit en Nicole in de verdediging. De aanval voegde direct woord bij daad en zorgde voor een 2-0 voorsprong. Ondanks dat het andere vak de 3-0 vrij snel maakte en een uitloop naar 4-0 en misschien zelfs verder voor de hand lag stokte de productie. Dit gaf Vlug & Vaardig, wat in de eerste minuten zowel moeite had met het vinden van de korf als met de beslissingen van de scheidsrechter, de tijd om terug te komen. Vlug & vaardig herpakte zich dan ook en kwam met 3-3 op gelijke hoogte. Hier had S.K.V. Amsterdam zichtbaar moeite mee en gaf Vlug & Vaardig weer het vertrouwen dat er mogelijkheden waren. Amsterdam maakte dan wel de 4-3 maar kon vervolgens niet voorkomen dat het Vlug & Vaardig was dat met een 4-6 voorsprong de rust in ging.

Werk aan de winkel dus voor coach Job. Wat er precies gezegd werd in de rust is de schrijver helaas niet bekend, maar dat het effect had zeker wel. Het was namelijk Amsterdam dat na rust, door onder andere een mooi doelpunt van Jasper, weer het initiatief nam. Maarten schoot, met een enorme ‘vreugde’ uitbarsting nadien, Amsterdam naar een voorsprong. Het vertrouwen kwam weer terug in het spel van S.K.V. Amsterdam. Daarnaast begon Vlug & Vaardig zich meer en meer met de scheidsrechter bezig te houden dan met Amsterdam waardoor de stand zorgvuldig uitgebouwd werd. Rutger kwam vervolgens 15 min voor tijd er nog in voor Willem en zorgde voor een veilige 4 punten marge. Deze marge werd uiteindelijk nog uitgebreid naar een 12-7 eindstand en hiermee zette S.K.V. Amsterdam een mooie eerste start voor een goed zaalseizoen.

Later op de dag bleek overigens ook dat met deze overwinning S.K.V. Amsterdam de eerste plek (op doelsaldo) heeft gepakt. Daarnaast zijn er een aantal verrassende uitslagen die doen vermoeden dat dit een zeer spannend zaalseizoen zal gaan worden. Benieuwd hoe dit verder zal gaan, je bent dan van harte uitgenodigd om zaterdag 14 november mee te gaan naar Weesp. Hier zal S.K.V. Amsterdam om 10 uur ‘s ochtends tegen Argus 1 (dus niet de F’jes) haar eerste plek gaan verdedigen. Is dit nou te vroeg, dan is zaterdag 21 november de volgende mogelijkheid om te komen kijken. Dan zal S.K.V. Amsterdam om 20.45 aantreden in de Pijp tegen Badhoevedorp en hopelijk kunnen we dan nadien proosten op alweer de 3de overwinning.