S.K.V. Amsterdam gaat met overwinning de kerstvakantie in!

(Foto: Ed Mantel) Sporting Andijk, stond tot nu toe, puntloos onderaan. De conclusie dat het een zekerheidje is dat er door Amsterdam twee punten uit Andijk meegenomen worden mag echter niet getrokken worden. S.K.V. Amsterdam heeft het namelijk elke keer moeilijk tegen deze ploeg. Vorig jaar ontmoette Amsterdam en Andijk elkaar maar liefst vier keer in één seizoen, Amsterdam wist hiervan gek genoeg maar één wedstrijd te winnen. Andijk haalt S.K.V. Amsterdam in deze wedstrijden gemakkelijk uit het ritme door het spel enorm te vertragen. Een uitdaging dus, helemaal na het verlies van vorige week tegen koploper DKV, om de punten uit Andijk mee te nemen.

De studentenploeg uit Amsterdam begon met Jasper, Rutger, Ciska, Floor (aanval) Stefan, Tony, Nicole en Marit (verdediging) als basis acht. De wedstrijd kwam maar moeizaam op gang. S.K.V. Amsterdam verdedigde geconcentreerd en had in de aanval zelf veel doelpogingen nodig voor doelpunten. Na vijftien minuten spelen stond er slechts een 2-2 stand op het scorebord. Hierna kwam Amsterdam steeds als eerst op voorsprong maar de spelers hadden moeite om de voorsprong uit te breiden naar een gat van twee of meer doelpunten. Ruststand 5-6.

Na rust was het Nicole die via een omdraai bal de voorsprong voor het eerst naar twee doelpunten bracht. Hierna liet S.K.V. Amsterdam, Andijk definitief achter zich door onder andere twee afstandsschoten van Jasper. Het was een kwestie van de wedstrijd goed uitspelen. Lange aanvallen volgden en verdedigend zat het ook potdicht. Opnieuw had S.K.V. Amsterdam moeite Andijk maar de ploeg weet dit keer wel te winnen in West-Friesland en gaat met een lekkere overwinning op zak de kerstvakantie in (eindstand 9-11)!

Met 8 punten uit 6 wedstrijden staat S.K.V. Amsterdam op een gedeelde tweede plek met Thor. Na de kerstvakantie mag het team gelijk flink aan de bak tegen, het nog onbekende, Thor. Het team van S.K.V. Amsterdam is dan versterkt met een nieuwe jonge speelster van Rust Roest. Na drie selectieweken is Vonne de nieuwe aanwinst van S.K.V. Amsterdam. Kom haar en natuurlijk alle andere elf spelers aanmoedigen op zaterdag 9 januari om 13.20 in sporthal de Pijp.