S.K.V. Amsterdam komt als team tekort tegen koploper DKV.

Het competitieteam van S.K.V. Amsterdam presteert onverwachts goed in de zaalcompetitie, de eerste vier wedstrijden zitten er op en de jonge studentenploeg uit Amsterdam is nog steeds ongeslagen. Hierdoor stond S.K.V. Amsterdam op een mooie tweede plek in poule 4F, twee punten achter koploper DKV (IJmuiden) 1. Afgelopen zaterdag mocht S.K.V. Amsterdam het, in een goed gevulde sporthal de Pijp, opnemen tegen deze koploper. Een belangrijke “vier punten” wedstrijd. Bij winst delen Amsterdam en DKV  de eerste plek in de poule en bij verlies wordt de achterstand op de koploper vier punten. Kan S.K.V. Amsterdam opnieuw voor een verrassing zorgen?

Na een moeilijke voorbereiding op de wedstrijd wegens materiaal problemen, begon de wedstrijd een half uur later en werd de speeltijd ingekort naar twee keer 25 minuten. De eerste minuten begonnen beide ploegen fel en ging de wedstrijd gelijk op. Maar waar de spelers van S.K.V. Amsterdam vorige wedstrijden geen moeite hadden met doelpunten maken en waar over alle schijven gescoord kon worden, vielen de doelpunten vandaag niet. Ook bij DKV liep het moeizaam maar waren er wel twee spelers die makkelijk konden scoren. Amsterdam wist deze twee spelers in de eerste helft niet te stoppen. S.K.V. Amsterdam ging daarom met een een 4-12 achterstand de rust in.

Ook na rust werkt S.K.V. Amsterdam hard maar de ploeg vergeet zichzelf te belonen met doelpunten. Wel had S.K.V. Amsterdam het de tweede helft verdedigend beter voor elkaar. DKV wist daardoor in de tweede helft maar 6 keer te scoren. In de laatste minuten van de wedstrijd maakte Kayleigh nog haar debuut in het mooiste tenue van korfballend Nederland, maar het slotakkoord was voor DKV (IJmuiden). Eindstand 6-18.

Een complete offday voor Amsterdam, een wedstrijd om snel te vergeten. Maar de goden zijn de ploeg goed gezind. Badhoevedorp wint 17-14 van Argus uit en zorgt daarom dat S.K.V. Amsterdam 1, ondanks een tegenslag, hun tweede plaats behoudt. Deze tweede plek wordt wel gedeeld met Thor 1. Volgende week speelt S.K.V. Amsterdam uit tegen Sporting Andijk en hopelijk kan dan met een goed gevoel de kerstvakantie in worden gegaan!

Tot slot willen we alle supporters en onze mascotte A’dam bedanken voor afgelopen zaterdag! Want het is zoveel leuker om voor zoveel publiek te spelen. Volgende keer hopen we jullie te trakteren op een betere wedstrijd van S.K.V. Amsterdam.