S.K.V. Amsterdam laat punten liggen tegen DOC Bussum

Na twee keer winst en drie keer verlies in poule 4E moest de laatste wedstrijd van de eerste helft van het veldseizoen afgesloten worden tegen DOC uit Bussum. Een ploeg waar in de voorbereiding nog van werd gewonnen, vorig seizoen zowel van werd gewonnen als verloren en waartegen altijd een leuk vriendschappelijk potje korfbal kan worden gespeeld. De uitgelegen mogelijkheid dus om met een overwinning het zaalseizoen in te gaan en Roseanne een mooi afscheid te gunnen. Om deze overwinning te boeken werd er afgesproken om dit maal niet in de eerste helft de wedstrijd al weg te geven en scherp te starten. De wedstrijd begon met de volgende vakken; Marit, Roseanne, Jasper en Rutger in de aanval en Ciska, Floor, Jesse en Maarten in de verdediging.

Al gauw bleek dat dit een wedstrijd was die S.K.V. Amsterdam kon winnen en werd er door onze spelhervattingen specialist Ciska een verschil van twee punten op het scorebord gezet; 3-1. Waar echter het ene aanvalsvak lange aanvallen kon spelen met veel schoten, stokte de productie in het andere vak. Na goed overleg werd er daarom gekozen een ander aanvalspelletje te spelen en knokte S.K.V. Amsterdam zich toch naar een 6-4 stand. Helaas begon ook DOC de korf wat meer te vinden en werd de voorsprong binnen no time te niet gedaan en leek 6-6 de ruststand te worden. S.K.V. Amsterdam toonde echter weer veerkracht en schoot zichzelf na een afstandschot en een onehander naar een 8-6 ruststand.

In de rust gaf coach Nikie aan dat deze wedstrijd zeker nog niet gewonnen was, dat het verdedigend scherper moest in het vak van Maarten en in het vak van Jasper nog meer energie in de aanvallen moest worden gestoken. Desalniettemin gaf de voorsprong vertrouwen en leek er geen vuiltje aan de lucht. Niets bleek echter minder waar. Want waar S.K.V. Amsterdam in de eerste helft regelmatig door goed lopende aanvallen een punt wist te maken was S.K.V. Amsterdam in de eerste 20 minuten van de tweede helft in beide vakken zoekende. DOC wist hier optimaal van te profiteren en schoot zichzelf van een 8-6 achterstand naar een 8-10 voorsprong. SKV deed vervolgens nog wel wat terug en zette na een mooie doorloopbal van Jasper een 10-10 stand op het scorebord. Dit bleek uiteindelijk de laatste gelijke stand te zijn want DOC bleef prima door korfballen en pakte een voorsprong die ondanks een mooi alles of niets offensief van S.K.V. Amsterdam niet meer uit handen werd gegeven, eindstad 15-16.

Hoewel S.K.V. Amsterdam de zaal helaas niet kon ingaan met een overwinning op zak bood deze wedstrijd voldoende aanknopingspunten. Als de strijd die in de laatste tien minuten werd geleverd een hele wedstrijd geleverd wordt dan zijn er in de zaal zeker mogelijkheden. Ook is S.K.V. Amsterdam nog op zoek naar een coach die het leuk lijkt om een diverse groep gemotiveerde jonge honden te coachen en te leiden naar mooie resultaten. Als laatste willen wij dan nog Roseanne bedanken en veel succes wensen als Skileraar in Oostenrijk.