S.K.V. Amsterdam pakt derde plek Hippocup!

SKV Amsterdam reisde af naar Maastricht voor de jaarlijkse Hippocup. In de poulefase werd de eerste spannende wedstrijd met 5-7 gewonnen van Hebbes. De tweede wedstrijd ging wat moeizamer, de punten werden dan ook gedeeld met tegenstander Skunk (6-6). De laatste wedstrijd van de poule was tegen het Mix&Mingle team, waarbij iedereen die zin heeft in een wedstrijdje gewoon het veld in loopt. Onze tegenstanders waren Douwe (wie kent hem niet) en 3 dames van de Hippo’s. Deze bleken echter geen partij voor ons en we wonnen met 9-3.

Doordat we zelf niet eens merkten dat we zo goed aan het spelen waren (misschien dat onze korte nacht van 2 uurtjes slaap, er iets mee te maken had), hadden we in de volgende wedstrijd dus ook niet door dat we al in de winnaarspoule aan het spelen waren. Helaas verloren we die wedstrijd van de Vippo’s met een matige 5-1. Toen we eenmaal wisten dat we in de winnaarspoule zaten en onze wedstrijd tegen Paal Centraal begon, waren we extra gemotiveerd om te winnen. Helaas bleven onze vele doelpunten, net als in de wedstrijd daarvoor, uit en mochten we blij zijn met een 1-1 gelijkspel. Na dus twee slechtere wedstrijden was het erop of eronder in de wedstrijd om de 3e/4e plek tegen Attila.

Dankzij 2 strafworpen die tijdens dit toernooi vanaf de achterkant van de korf dubbel telde hebben we deze spannende wedstrijd gewonnen met 6-5. Enorm blij met deze prijs konden we gaan douchen om daarna nog te genieten van een halve taart per persoon.

Tijdens het korfbaltoernooi vond in de kantine nog een toernooi Jungle Speed plaats. Prijs hierbij was dat je als eerste de taart aan het eind van het toernooi mocht uitkiezen. Ook bij dit toernooi waren wij flink op dreef. De eerste twee spelletjes werden dan ook eenvoudig gewonnen. Helaas was een speler van de Hippo’s in de finale net iets te sneller al haar kaarten kwijt dan ons. Bij dit toernooi moesten wij dus genoegen nemen met een 2e plaats.

Doordat we lekker hard gefeest hebben tijdens de kroegentocht, we waren als een van de laatste terug bij de slaapplek en daarbij ook nog eens goed gekorfbald hebben, heeft de SKC ons ook nog eens met de beste toernooi/bier prijs beloond. Een mooie bekroning op een mooi toernooi!

Leave a Reply