S.K.V. Amsterdam wint Hippocup 2015!

Op zaterdag 28 november reisden een aantal leden af naar het magische Maastricht. Vanaf 21.00u werd hier door de studentenkorfballers van de Hippo’s een kroegentocht georganiseerd. Van Café de Joie, waar we genoten van een Schrobbelèr en de eerste paar biertjes gingen we door naar Café Cliniq. Hier gingen de eerste voetjes van de vloer en vervolgens in Cafe Defile konden we helemaal los. We eindigden in Feesfebrik waar tot in de laatste uurtjes gedronken, gedanst en gesjanst werd.
Na een korte nacht in een té koude kleedkamer liepen we door weer en wind naar de sporthal, waar we na een ontbijtje mochten aantreden voor het toernooi.
Er werd monokorfbal gespeeld en wij hadden twee teams om S.K.V. Amsterdam te vertegenwoordigen. Beide teams zaten in een poule met een team van Paal Centraal, Attila en de Hippo’s. De eerste wedstrijd werd door beide teams verloren van Paal Centraal, een domper maar we gaven natuurlijk nog niet op. Bij de tweede wedstrijd die werd gespeeld mochten de doelpogingen alleen onderhands genomen worden, voor Attila was het immers ‘onderhandsdag’. Deze wedstrijd werd door team 1, waarin Roseanne, Cille, Vonne en Robin speelden helaas verloren. Team 2 bestond uit Rutger, Nikie, Shanna en een invaller doordat Stefan geblesseerd was aan zijn vinger. Zij waren succesvoller in onderhandsdag en wonnen de wedstrijd. De laatste wedstrijd werd door team 1 helaas wederom verloren en dat betekende einde toernooi. Team 2 won echter weer en werd daarmee tweede in de poule.
Hierna begon de knock-out fase. Verliezen betekende einde toernooi, maar dit was natuurlijk geen optie voor team 2. De eerste wedstrijd werd vrij eenvoudig gewonnen van Skunk. Daarna kwam weer een wedstrijd tegen Attila, die moest gewonnen worden voor een finaleplek. Alle zeilen bij en gaan totdat je kater je teveel wordt was het motto… en het werkte! De wedstrijd werd gewonnen en de finale moest gespeeld worden. Tegen de korfballers van Erasmus uit Rotterdam werd weer hard geknokt. Waar de doelpunten de rest van de dag nog eenvoudig vielen, ging dat deze wedstrijd een stuk lastiger. De lange heren van Erasmus maakten dat wij weinig doelpogingen kregen, door onze fraaie verdediging hadden zij er echter nog minder en de wedstrijd werd gewonnen met 6-3. Met een goed gevoel, een mooie beker en geen biermeter meer werd het toernooi met een schoonheidsslaap van tweeënhalf uur in de trein afgesloten.

Leave a Reply