S.K.V. Amsterdam wint overtuigend van DOC

Afgelopen zaterdag moest het vlaggenschip van S.K.V. Amsterdam aantreden tegen DOC uit Bussum. Na een nipte overwinning tegen Badhoevedorp vorige week was de ploeg op en top gemotiveerd om ook deze week weer de twee punten te pakken. In de aanval begonnen Floor, Annemieke, Jasper en Rutger. Dit aanvalsvak begon gelijk scherp en Floor wist al snel de score te openen met een afstandsschot. Helaas deed DOC al snel wat terug en zo ging de wedstrijd lange tijd gelijk op. Maarten en Marit hadden daarna het vizier op scherp en brachten de stand op 6 – 5. Vlak voor rust wist dan ook Vonne haar eerste doelpunt voor S.K.V. Amsterdam van afstand te maken, een goed begin van het carnavalsweekend!

Ook na de rust startte de Amsterdam ploeg gelijk fel en kwam op een stand van 9 – 7 door onder andere een schot van Jasper net voordat Ciska erin kwam voor Floor. Doelpunten bleven vallen aan beide kanten totdat de ploeg uit Amsterdam een gat van zeven punten kon slaan door doelpunten van Rutger, Ciska (2x), Stefan, Marit, Jasper (2x) en Maarten. Het doelsaldo van de thuisploeg was hierdoor even in de groene cijfers. Helaas deed DOC nog wat terug wat de eindstand bepaalde, 17 – 12. Een mooie overwinning waardoor de ploeg nu het prachtige doelsaldo van nul heeft. Tijd om dit doelsaldo volgende week tegen DKV IJmuiden, nu nog de nummer één in de poule, uit te breiden. Kunnen de jonge spelers volgende week, tijdens de kampioenswedstrijd van DKV, stunten tegen de routiniers van IJmuiden om zo het kampioenschap nog een weekje uitstellen?