S.K.V. Amsterdam wint studentenderby van USKV Hebbes!

Op een mooie zaterdagmiddag, waarbij je eigenlijk met witbier en bitterballen op het terras zou willen zitten, trad S.K.V. Amsterdam 1 aan tegen de Utrechtse studenten van Hebbes. Na de winst vorige wedstrijd op Argus, waar maar liefst met 20-13 gewonnen werd, was Amsterdam gebrand om deze lijn door te zetten en koploper Hebbes van zijn punten af te houden.

De wedstrijd begon dan ook met een acht felle Amsterdammers in het veld. Job, Maarten, Gea en Nicole begonnen in de aanval; Stefan, Jasper, Silke en Ciska stonden in de verdediging. In de beginfase wist S.K.V. Amsterdam de wedstrijd al snel naar zich toe te trekken. Met rust stond er dan ook een mooie 5-2 voorsprong op het scorebord. Enorm veel doelpunten werden er niet gescoord, maar dit was mede te danken door de goede verdediging van beide partijen. Elk doelpunt was een belangrijke.

De tweede helft begon lastig voor het aanvalsvak van het competitieteam en er moest dan ook erg gezocht worden om het ritme van de eerste helft terug te pakken. Verdedigend bleef Amsterdam gelukkig ijzersterk waardoor uiteindelijk de aanvallers alsnog de volgende punten konden scoren voor de vakwissel. S.K.V. Amsterdam hervond zich en via een 3-5 wist er te worden uitgebouwd naar 3-8. Van hieruit kon Amsterdam de wedstrijd uit gaan spelen en dit werd dan ook prima gedaan in de laatste 10 minuten van de wedstrijd. Utrecht wist nog 3 keer achter elkaar te scoren, waardoor de zenuwen nog even terugkwamen, maar met de korte resterende tijd is de overwinning niet meer in gevaar geweest: Hebbes – S.K.V. Amsterdam, 6 – 8.

De wedstrijd was voor zowel Amsterdam als voor Utrecht een belangrijke. Hebbes, die tot zaterdag solo-koploper was, moet nu deze plek weer delen met concurrent Eemvogels. S.K.V. Amsterdam weet door de winst aansluiting te houden op de rest van de teams en kan hierdoor de kansen voor een mooie klassering nog helemaal open houden. Een 5de plek klinkt niet zo mooi, maar met maar 2 punten verwijderd van de koplopers is dit momenteel een prima uitgangspositie. Dat de spanning weer helemaal terug is in poule 4E kan dan ook zeker gezegd worden.

Door de Batavierenrace zal er aankomend weekend geen wedstrijd worden gespeeld, maar gelukkig zijn de Eemvogels bereid om woensdagavond richting Amsterdam te komen. Training zal verplaatst worden van half 8 tot half 9, waarna iedereen het competitieteam kan komen aanmoedigen om voor de tweede keer achter elkaar een vereniging van de koppositie te gaan duwen. Be there!