S.K.V. Amsterdam wint van Thor in slotseconden!

Op zaterdag 9 januari begon het competitie team van S.K.V. Amsterdam 2016 tegen de grote onbekende in poule 4F: Thor. Op dat moment hadden beide teams acht punten weten te verzamelen uit zes wedstrijden en om de koploper DKV nog enigszins in het versier te houden wilden beiden teams de tweede plaats niet meer delen.

Vanaf het eerste fluitsignaal was het duidelijk dat beide ploegen aan elkaar gewaagd waren. Ze kregen weinig ruimte, er werden fanatieke duels uitgevochten en er werd vooral weinig gescoord. Thor opende score na veel lange en moeizame aanvallen pas na zes minuten, gelukkig had S.K.V. Amsterdam via Annemieke met een afstand schot snel een aansluitingstreffer. De heren van Thor waren vooral in de eerste helft ongrijpbaar voor de Amsterdammers, niet heel verrassend kwamen de twee volgende treffers dan ook na acties van de mannen. Gelukkig begon het aanvalsvak van Nicole, Jasper, Marit en Stefan lekker te draaien en wisten ze in no time twee aansluitingstreffers te produceren. Met het hoofd al bijna in de kleedkamer moest de Amsterdamse formatie nog twee treffers incasseren voordat het orde op zaken kon stellen in de rust (4-6).

S.K.V. Amsterdam kwam na de rust gelukkig goed uit startblokken, het werd al heel snel 6-6 via Jasper en Nicole. Er brak echter een rommelige periode aan voor beide ploegen met veel gemiste kansen, een blessure bij Thor en S.K.V. Amsterdam dat ontregeld was. Met een flinke dosis karakter en een snufje vechtlust stond de stand acht minuten voor tijd toch op 8-8. Supersub Ciska had al even mogen warm draaien maar de vrije bal werd net gemist. Maar op ongeveer 1 seconde voor het einde kreeg Ciska echter een herkansing. Koelbloedig als ze is verbeterde ze haar tweede vrije bal van de wedstrijd tot een doelpuntje. Een kleine orkaan van gejuich liet blijken dat de aanwezige Amsterdammers de eerste voorsprong van de wedstrijd wel erg konden waarderen. Oh ja en toen floot de scheidsrechter af.

De twee punten die de studentenploeg in de laatste tienseconden in Amsterdam wist te houden bleken achteraf hele belangrijke punten te zijn. Door deze overwinning deelt S.K.V. Amsterdam de tweede plek niet meer met Thor, maar belangrijker nog, koploper DKV liet door een nipt verlies (18-19) punten liggen tegen Badhoevedorp. Zo heeft S.K.V. Amsterdam de voorsprong voor DKV verkleint naar twee punten en in de spanning in de top drie van poule 4F weer helemaal terug! Volgende week is het al weer tijd voor de derde Amsterdamse derby van dit seizoen. Op zaterdag 16 januari, 17.35 speelt S.K.V. Amsterdam uit tegen Vlug & Vaardig in de Weeren in Amsterdam Noord.

Doelpunten: Nicole(3), Jasper(2), Stefan(1), Ciska(1), Annemieke(1) en Jesse(1).