SKV Amsterdam in Coronatijden: The sequel

Een tijdje terug had onze reporter MLGHIDDE de kans om Roofy te woord te staan over de SKV-minecraft server. Vandaag heeft hij de eer om met de trendsetter van de nieuwe SKV rage te praten: Lucas Cornelis Almekinders.

 “Lucas, welke trends heb jij geïntroduceerd bij SKV?”

Ja zoveel. Lekker eten, lekker wijn, Skribbl.io en Kolonisten van Catan natuurlijk.

“Welke trend vind jij het leukst?”

Kolonisten wel. Dat speel ik nu wel het meest. Vroeger heb ik dat heel veel gespeeld en met mijn andere vrienden had ik skribbl.io en paper.io wel gezien. Dus toen ging ik op zoek naar een nieuw spel. We hebben gekeken naar heel veel spellen, zoals monopoly en rummikub. Dat werkte allemaal niet, dus toen kwamen we uit bij Kolonisten van Catan. Dat vond ik toen zo leuk, dat ik het ook bij SKV heb geïntroduceerd. Daardoor heb ik meer mensen om mee te spelen en ik heb er nog geen minuut spijt van gehad.

“Kan je uitleggen hoe het spel werkt voor de mensen die het spel niet kennen?”

Ja tuurlijk. Het spelbord is een eiland. Dit eiland is verdeeld in vakjes met verschillende nummers. Elk vakje heeft een eigen grondstof. Als dan het nummer wordt gegooid van een vakje waar jij met een nederzetting aan ligt, krijg je de grondstof van dat vakje. Met die grondstoffen kan je dingen kopen om zo bij als eerste bij de tien punten te komen. Het is echt een spel waarin je moet samenwerken, maar je kan ook elkaar lekker verraden.

“Wat vind je het leukst om te doen in Kolonisten van Catan?”

Winnen, natuurlijk. Maar ik probeer ook altijd om mijn strategie om te gooien, zodat ik weet wat het beste werkt. Ik hou van het competitieve aspect. Lekker elkaar afsnijden of de struikrover bij iemand plaatsen. Als we met z’n allen degene gaan tegenwerken die dan voorstaat, dat vind ik ook heel fijn. Werkt over lekker verbindend.

“Met hoeveel verschillende mensen heb je nu al Kolonisten gespeeld?”

Hidde, Pepijn, Jippel, Ralph, Jeppie, Lars, Willem, Sjon, Nina, Maroussia, Meike, Nikki, Robin en Demi. Dat zijn er dus al 14. Hidde is wel een goede tegenstander, net als Robin. Vaak heb ik met hen interessante potjes. Pepijn kan er niet zoveel van, dus dat is ook heel grappig om mee te spelen. Ralph is altijd vervelend, die dwarsboomt mij dan. Dat haalt wel het leukste spelelement naar voren, dus ook met Ralph is het gezellig.

“Je hebt gezegd dat je moet samenwerken. Hoe doe je dat online?”

Nou, je kan via de SKV Discord server met elkaar praten als je een spel speelt. Zo blijf je wel in contact met elkaar tijdens deze corona quarantaine. Je kan ook videobellen, dus je kan elkaar ook nog ns zien!  Hier spelen we soms andere spellen, zoals paper.io en skribbl.io. Dit zijn online spelletjes die je makkelijk met elkaar kunt spelen.

Leave a Reply